Skip to main content

Δέδας: «Όσο ψηλότερα μπορούμε»

Μία διάκριση που λείπει χρόνια από τον ΠΑΟΚ θέλουν να πετύχουν οι παίκτες του συλλόγου σύμφωνα με τον Γιώργο Δέδα.

 

Με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δέδας, αναφέρθηκε στην φετινή σαιζόν για τον «Δικέφαλο», τον στόχο της τρίτης θέσης και το ερχόμενο παιχνίδι με το Μαρούσι.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας: "Η ομάδα ποτέ δεν έχασε τη συγκέντρωσή της στο στόχο της. Ούτε όταν έχασε κάποια παιχνίδια, ούτε καν όταν έγινε ό,τι έγινε με τον Ολυμπιακό. Χάσαμε και πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως ήταν οι βασικοί μας στη θέση του πλέι μέικερ, του σούτινγκ γκαρντ και του σέντερ, αλλά παρά τις ελλείψεις συνεχίσαμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και πιστεύω ότι η συγκέντρωση και η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι λογικό να φέρνει και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η ομάδα θέλει να παίζει καλό μπάσκετ και νομίζω ότι στη Λαμία δείξαμε με την άμυνα που κάναμε πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε. Είμαστε πολύ δεμένοι όσοι έχουμε απομείνει, θέλουμε πολύ τις νίκες και δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι, όπως αποδείξαμε στο γήπεδο".
 
Για το στόχο της τρίτης θέσης και τον αγώνα με το Μαρούσι είπε: "Μπορούμε να πετύχουμε μία διάκριση που λείπει χρόνια από την ομάδα. Σε όποια θέση κι αν τερματίσουμε στην κανονική περίοδο, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν κρίνει και την τελική κατάταξη. Απλά, θέλουμε τώρα να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και τις πιο βολικές διασταυρώσεις. Έχουμε λοιπόν πολύ μεγάλο κίνητρο και στο εξής και πρώτα με το Μαρούσι. Είναι πολύ μεγάλο δέλεαρ η νίκη την Κυριακή. Και η τελική κατάταξη θα είναι για μας η ηθική ικανοποίηση για την προσπάθειά μας".
 
Για τους κινδύνους που υπάρχουν από την πίεση για τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς: "Η αλήθεια είναι, ότι καμιά φορά το να πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε αυξάνει το άγχος και γίνεται μπούμερανγκ. Μπορεί όμως και να λειτουργήσει θετικά, για να αυξήσει το πάθος σου για τη νίκη. Δε νομίζω ότι εμάς μας επηρεάζει το πρώτο, αν και είμαστε σχετικά άπειρη ομάδα, γιατί θεωρώ ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Και το Μαρούσι δεν είναι υπερομάδα. Είναι, αντίθετα, κι αυτή αρκετά αποδυναμωμένη...".
 
Για τα "κλειδιά" στο ματς με το Μαρούσι: "Πρέπει φυσικά να παίξουμε καλή άμυνα, όπως με τη Λαμία και καλύτερη. Και πιο αποδοτική επίθεση. Πρέπει να προσέξουμε αρκετά και τους δύο παίκτες κλειδιά του Αμαρουσίου, τον Μπάγαριτς και τον Γκαγκαλούδη. Γνωρίζουμε την αθηναϊκή ομάδα από τον πρώτο γύρο και οι δύο παίκτες είναι οι κινητήριο μοχλοί. Ο πρώτος με τα ριμπάουντ και ο δεύτερος με τα πικ εν ρολ. Έχουν και τον Κογιαντίνοβιτς, που αν και προέρχεται από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού, θα παίξει και μπορεί να ισορροπεί την ομάδα τους με την άμυνά του. Έμαθα ότι και ο Μπάσντεν είναι καλός παίκτης. Είναι γενικά μια ομάδα με τη σφραγίδα του κόουτς Αλεξανδρή και θα πάει προφανώς σε χαμηλό τέμπο, για να μας δυσκολέψει".
 
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Η μέρα είναι βολική, δεν έχει ποδόσφαιρο και τον περιμένουμε. Είδε και το παιχνίδι με τον Πανελλήνιο και γνωρίζει πόσο έχουμε προοδεύσει. Θα είναι σπουδαίο για μας να έρθουν πολλοί στο γήπεδό μας και να μας απογειώσουν".