Skip to main content

Δάσκαλοι επισκέφθηκαν μελλοντικούς μαθητές τους στο camp Καλοχωρίου

Τα παιδιά στο κέντρο φιλοξενίας ενθουσιάστηκαν μόλις πληροφορήθηκαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τα παιδιά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Καλοχώρι (Κτήμα Ηλιάδη). Τους επισκέφτηκαν οι διευθυντές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Καλοχωρίου, όπου πρόκειται να λειτουργήσουν νέες Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς και οι δάσκαλοι που θα αναλάβουν την εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με το τμήμα εκπαίδευση προσφύγων -γραφείο Μακεδονίας, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μόλις πληροφορήθηκαν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι με τη βοήθεια διερμηνέα τους είπαν ότι τόσο αυτοί όσο και οι μαθητές των δύο σχολείων τούς περιμένουν με χαρά και τους ευχήθηκαν «καλή αρχή», ευχή την οποία τα παιδιά τούς ανταπέδωσαν μιλώντας για πρώτη φορά ελληνικά.

Οι διευθυντές Γιώργος Γούναρης και Αλέξανδρος Τσαρούχας και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, Χαρούλα Τσιριγώτη και μέλη της ΜΚΟ NRC. Μάλιστα, οι δάσκαλοι των παιδιών κάθισαν και αυτοί για λίγο στα θρανία και διδάχτηκαν καθημερινές εκφράσεις στα αραβικά, από Σύριους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι φιλοξενούνται στο κέντρο, προκειμένου να εξοικειωθούν με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των νέων μαθητών τους.