Skip to main content

Δάνειο ένα δισ. ευρώ από την Κίνα στο Ιράν

Η Κίνα χορήγησε δάνειο ενός δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση πολλών προγραμμάτων της δημαρχίας της Τεχεράνης, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης συμμετοχής του Πεκίνου στην ιρανική οικονομία.
Η Κίνα χορήγησε δάνειο ενός δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση πολλών προγραμμάτων της δημαρχίας της Τεχεράνης, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της αυξανόμενης συμμετοχής του Πεκίνου στην ιρανική οικονομία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο FARS.

Ο Χοσεΐν Μοχαμάντ Πουρζαραντί, αντιδήμαρχος της Τεχεράνης, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, ανακοίνωσε τη χορήγηση του εν λόγω δανείου από την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι θα αποπληρωθεί «σε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθούν πολλά αναπτυξιακά προγράμματα της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα μια σημαντική σήραγγα πολλών χιλιομέτρων που θα επιτρέψει να συνδεθούν δύο αυτοκινητόδρομοι που βρίσκονται στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της πόλης αντιστοίχως.

Επωφελούμενη από τη σκλήρυνση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού δυτικού εμπάργκο σε βάρος του Ιράν, η Κίνα ενίσχυσε τα τελευταία χρόνια την παρουσία της στη χώρα αυτή, της οποίας έγινε το 2009 ο σημαντικότερος οικονομικός εταίρος.