Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Φορτηγά θα σηκώνουν τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα αποστείλουν επιστολές σε παραβατικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης

Σαφάρι ελέγχων για τις παραβάσεις σε τραπεζοκαθίσματα ξεκινούν από το επόμενο διάστημα κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών και ελεγκτών του δήμου Θεσσαλονίκης,  εφαρμόζοντας τον  νέο νόμο 4483/17.

Τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα αποστείλουν επιστολές σε παραβατικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Με την επιστολή, όπως επισήμανε στη Voria.gr, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου, θα τους καλούν μέσα σε επτά ημέρες να συμμορφωθούν με τον νόμο.

Σε περίπτωση που οι καταστηματάρχες εξακολουθούν να καταπατούν τον δημόσιο χώρο, τότε κλιμάκιο του δήμου, το οποίο θα συνοδεύεται από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», θα δίνει εντολή και θα μαζεύονται από φορτηγό τα τραπεζοκαθίσματα, τα οποία είναι παράνομα. «Δεν θέλουμε να κάνουμε ένα πυροτέχνημα. Στόχος μας είναι, μετά τις επιστολές, να βγαίνει το φορτηγό του δήμου δύο μέρες κάθε εβδομάδα και να «σηκώνει» τα αντικείμενα από τα παραβατικά καταστήματα. Πρέπει να ξέρουν πως ανα πάσα στιγμή θα γίνεται έλεγχος», υπογράμμισε ο κ. Κιοσέογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τραπεζοκαθίσματα θα μεταφέρονται σε αποθήκες του δήμου και εάν ο επιχειρηματίας πρέπει να τα παραλάβει πίσω, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πρώτα πρόστιμο.

Η δημοτική αρχή καλεί τους επιχειρηματίες των ΚΥΕ να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου.