Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Καθυστερήσεις στην αποκομιδή απορριμάτων λόγω αγροτών

«Ελπίζουμε να μη δημιουργήθουν σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια στην εικόνα της πόλης» τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Παππας.

Καθυστερήσεις στην αποκομιδή των απορριμμάτων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα του μπλόκου στο Δερβένι.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, «οι τράκτορες δυσκολεύονται λόγω του μπλόκου να φτάσουν το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης», ωστόσο, όπως διευκρίνισε «μέχρι στιγμής δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα με την καθαριότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «μέχρι σήμερα οι κάδοι αδειάζουν κανονικά». «Είναι προβλήματα υπαρκτά, ελπίζουμε να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη συνέχεια στην εικόνα της πόλης» τόνισε.

Προειδοποίησε πάντως πως «αν κλείσουν οι δρόμοι και δε μπορεί ο δήμος να κάνει αποκομιδή καθώς θα μείνουν όλα τα κοντέινερ γεμάτα με σκουπίδια, τότε θα υπάρξει πρόβλημα».

Όπως τόνισε τέλος ο αντιδήμαρχος, οι δημότες, αλλά και οι μεγάλοι παραγωγοί αποβλήτων (καταστήματα, σούπερ μάρκετ κ.α.) καλούνται να δείξουν κατανόηση ως προς το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργείται και να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους, έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.