Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με τους παρατασιούχους

Οι παρατασιούχοι, σε νέα παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο, κατέθεσαν ψήφισμα ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τους παρατασιούχους, οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων μονιμοποίησή τους.

Οι παρατασιούχοι, σε νέα παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο, κατέθεσαν ψήφισμα ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και καμία απόλυση.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Σώματος, με το προεδρείο να καταθέτει νέο, στο οποίο θα αναγνωριζόταν εκ νέου οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που καλύπτουν και πως ο δήμος θα ήταν στο πλευρό τους.

Αυτό όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβασιούχων, οι οποίοι ήθελαν να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ζητάτε η μετατροπή των συμβάσεών τους σε μόνιμες θέσεις. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την πρόεδρο του Σώματος να διακόπτει τη συνεδρίαση.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι ο τομέας της Καθαριότητας δεν θα δοθεί σε ιδιώτες καθώς και δεν μπορεί ο δήμος να κάνει κάτι παραπάνω για τους συμβασιούχους. «Η μονιμοποίησή των παρατασιούχων δεν εξαρτάται από εμάς εξαρτάται αλλά από το κράτος, σημείωσε ο δήμαρχος.

Όπως είπε, «τα ψηφίσματα τα κάνουν αεροπλανάκια και τα πετάνε. Επανειλημμένα βγάλαμε τέτοιες αποφάσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στηρίξαμε στα δικαστήρια τις θέσεις των εργαζομένων».

«Εάν θέλουμε να βγάλουμε ένα ψήφισμα να πούμε ότι έχουμε πάγιες και διαρκείς για την Καθαριότητα και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, ποιος και πότε θέλουμε. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κηρύξουμε 8μηνα για να μην μείνει η καθαριότητα στον αέρα», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι οι συμβασιούχοι κοροϊδεύτηκαν λιγότερο από τον δήμο και περισσότερο από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλα είπε κι άλλα έκανε με τους συμβασιούχους. Αποδείχτηκε ότι στην πραγματικότητα σκόπευε να παραβεί το νόμο και το σύνταγμα, για να διατηρήσει αυτούς τους ανθρώπους σε ομηρία. Οι συμβασιούχοι έπεσαν θύματα κοροϊδίας», τόνισε.

Η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου σημείωσε ότι πρέπει το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει εάν οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κάλεσε τη διοίκηση να πιέσει την κυβέρνηση και να συμπαρασταθεί στους παρατασιούχους.

«Όταν θα απολυθεί ο κόσμος θα πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια, πρέπει να ασκηθεί μια πίεση στην κυβέρνηση», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

Για πολλαπλών ταχυτήτων ομηρία έκανε λόγο ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη. Όπως εξήγησε, οι εργαζόμενοι αυτοί περιμένουν ανανέωση και από την άλλη υπάρχει μια στρατιά ανέργων που περιμένει 8μηνη εργασία».