Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Ανοικτή δημόσια λογοδοσία κοινοτήτων για το έτος 2016

Η διοίκηση του δήμου παράλληλα με τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της έχει θεσμοθετήσει και τη διαδικασία λογοδοσίας των Κοινοτήτων.

Οι διαδικασίες της δημόσιας λογοδοσίας των Δημοτικών Κοινοτήτων, που αφορούν στα πεπραγμένα του έτους 2016, ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουλίου 2017.

Η Διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, παράλληλα με τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της, έχει θεσμοθετήσει και τη διαδικασία λογοδοσίας των Κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, τα Κοινοτικά Συμβούλια και οι Θεματικές Επιτροπές των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, θα παρουσιάσουν σε ειδικές δημόσιες συνεδριάσεις στους δημότες τους, τις δράσεις που πραγματοποίησαν κατά το έτος 2016 και θα συζητήσουν μαζί τους για τους τρόπους και τις ενέργειες που δύνανται να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων.

«Μέσα από το σύνθημα ‘’Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου’’, ο δήμος ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των Κοινοτήτων, τη συνέργεια με τους τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες και προωθεί τη συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών στις τοπικές υποθέσεις» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου και προσθέτει: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις συνεδριάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του ρόλου των Κοινοτήτων».

Οι ανοικτές διαδικασίες δημόσιας λογοδοσίας θα πραγματοποιηθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

- 3η Δημοτική Κοινότητα (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη): Τετάρτη 21 Ιουνίου, στις 18.00
- 5η Δημοτική Κοινότητα (Βασ. Όλγας 162 και Μαρτίου): Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 19.00
- Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (Ελευθερίας 24), Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 19.00
- 1η Δημοτική Κοινότητα (Πρ. Κορομηλά 36), Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 21.00
- 4η Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 57- Άνω Τούμπα), Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 20.00
- 2η Δημοτική Κοινότητα (Μοναστηρίου 93), Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 20.00.