Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης:Ανοίγει ο δρόμος για απόκτηση φορολογικής ενημερότητας

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου είχαν συνάντηση, στην Αθήνα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Θετικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για το δήμο Θεσσαλονίκης για την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας, την οποία στερείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου είχαν συνάντηση, στην Αθήνα, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ τους ανέφερε ότι θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα και να αρθούν τα μέτρα εις βάρος του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός δήμος εμφανίζεται ακόμα να οφείλει εκατ. ευρώ στην εφορία, αν και έχει ξεχρεώσει όσα του έχουν καταλογιστεί από την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Οι φορολογικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην άρση των μέτρων εις βάρος του.  

Για μια ιστορία η οποία ταλαιπωρεί τον δήμο έκανε λόγο σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ. «Έχει πάνω από έξι χρόνια αυτή η ιστορία. Είναι εφιάλτης για το δήμο. Εάν δεν είχαμε υποστήριξη και καλή συνεργασία με την εφορία στη Θεσσαλονίκη θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Είναι μπλοκαρισμένοι οι λογαριασμοί και κάθε φορά υπάρχει τεράστια ταλαιπωρία», σημείωσε.