Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Φόβοι για συσσώρευση σκουπιδιών λόγω συμβασιούχων

Μετά από εντολή του γενικού γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά οι υπηρεσίες επεξεργάζονται έκτακτο σχέδιο για τον τομέα της Καθαριότητας.

Φόβοι για συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εκφράζει ο κεντρικός δήμος, μετά τις εξελίξεις με τους συμβασιούχους – παρατασιούχους και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ήδη μετά από εντολή του γενικού γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι ο τομέας της Καθαριότητας, οι υπηρεσίες επεξεργάζονται έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που ενδεχομένως δημιουργηθεί στην πόλη με τα απορρίμματα.

«Προετοιμαζόμαστε από τώρα, θα έχουμε σαφέστατα πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών εάν λείψουν από τον δήμο οι 690 συμβασιούχοι. Προσπαθούμε να αναδιαρθρώσουμε τα προγράμματά μας», υπογράμμισε ο κ. Ψαρράς, μιλώντας στη Voria.gr.

Όπως εξήγησε, αρχικά θα γίνει προσπάθεια να κρατήσουν καθαρή την πόλη, είτε με υπερωρίες είτε με υπεραπασχόληση. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας θα έρθει σε επαφή με τον ΟΑΕΔ προκειμένου οι 8μηνίτες κοινωφελούς εργασίας να μπορούν να εργαστούν στο τμήμα Καθαριότητας.

«Θα ζητήσουμε από το υπουργείο να εγκριθούν άμεσα προσλήψεις αλλά αυτό θα καθυστερήσει κάποιους μήνες», σημείωσε ο κ. Ψαρράς, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.