Skip to main content

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Ποια σχολεία θα κλείσουν λόγω της έλλειψης νερού

Αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί καθώς η δημοτική Αρχή εξασφάλισε την απαιτούμενη ποσότητα νερού.

Στη λήψη απόφασης για τη μη λειτουργία σχολείων σε τρεις Δημοτικές Ενότητες, τα οποία στερούνται πλήρους υδροδότησης εξαιτίας της παρατεταμένης διακοπής της ΕΥΑΘ, προχώρησε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, χάριν της προστασίας της υγιεινής των μαθητών και της σχολικής κοινότητας, ενώ ανοικτά θα παραμείνουν στα Πεύκα, όπως επίσης κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί.

Συγκεκριμένα, μετά από πολύωρη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, κατά την οποία εξετάστηκαν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή της υδροδότησης, για αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, αποφασίστηκαν τα εξής:

• Στις Δ.Ε. Συκεών και Αγ. Παύλου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά,
• Στη Δ.Ε. Πεύκων όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν ανοικτά,
• Στη Δ.Ε. Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η δημοτική Αρχή με δική της πρωτοβουλία εξασφάλισε όλη την απαιτούμενη ποσότητα νερού (εμφιαλωμένα) για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία τους.