Skip to main content

Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή

Για μία δύσκολη κατάσταση και για προσπάθεια να παραμείνουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί κάνει λόγο ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση και να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πραγματοποιεί ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.  

Ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά έως και την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

«Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση με κύριο σκοπό να παραμείνουν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί και πιστεύουμε πως το κάνουμε με επιτυχία. Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται ασταμάτητα από το πρωί της 09/01/2017, σε 24ωρη βάση», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ο δήμος ζητά την κατανόηση όλων και επιδιώκει τη συνεργασία για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα προς εξυπηρέτηση όλων. «Είμαστε στη διάθεση να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί για τα επόμενα, τουλάχιστον, δύο εικοσιτετράωρα συνεχόμενα, αδιάκοπα», σημειώνεται.

 Από την προηγούμενη εβδομάδα και με την έναρξη του παγετού οι υπηρεσίες του δήμου, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων, λόγω του μεγάλου παγετού των προηγούμενων ημερών, προέβησαν στην προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων αλατιού σε Σχολεία, Εκκλησίες, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, Νηπιαγωγεία, ΙΚΑ, Τράπεζες, καταστήματα και σε πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων.

Επιπλέον οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν και στη ρίψη αλατιού σε σημεία που παρουσίαζαν έντονο πρόβλημα ολισθηρότητας λόγω του παγετού.

Στις 09/01/2017 και πριν ακόμη αρχίσει η έντονη χιονόπτωση, σύμφωνα με τον δήμο, οι υπηρεσίες καθαριότητας και κίνησης κινητοποιήθηκαν άμεσα και διέθεσαν πέραν του αναγκαίου προσωπικού και τα εξής οχήματα και μηχανήματα έργου:

·    -2-  Φορτωτές για αποχιονισμό και προμήθεια αλατιού.
·    -1- Φορτηγό με συρόμενη αλατιέρα για ρίψη αλατιού.
·    -3- Φορτηγά ανατρεπόμενα για ρίψη αλατιού.
·    -3- Μικρά φορτηγάκια για διανομή αλατιού σε επίκαιρα σημεία του Δήμου.
·    -2- Πλυντήρια για ρίψη θαλασσινού νερού.