Skip to main content

Coca-Cola Τρία Έψιλον: To 40% του προσωπικού ανήκει στη Generation Y

H εταιρική φιλοσοφία και πρακτική που μέσα από συνέργιες γίνεται, με το Youth Empowered, πρόγραμμα προσφοράς για τους άνεργους νέους.

To Youth Empowered αποτελεί μία ακόμη έκφραση της φιλοσοφίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που κτίζει την εταιρική της ανάπτυξη στηριζόμενη στους νέους ανθρώπους.

Με το Youth Empowered, το 5νθημερο πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανέργους νέους 18-30 ετών και που υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη, 12-16 Ιουνίου, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέσα από συνέργιες προωθεί σε ευρύτερο κοινωνικό πεδίο την στρατηγική που εφαρμόζει και ενδοεταιρικά, αλλά σημαντικά διευρυμένη.

Όπως είπαν στη Voria.gr, η κ. Βάλια Βανέζη, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και η κ. Βίκυ Περδικάρη, διευθύντρια Human Resources της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το 40% των 1.500 υπαλλήλων της εταιρείας ανήκει στη Generation Y, δηλαδή είναι άνδρες και γυναίκες κάτω των 40 ετών σήμερα, γεννημένοι μεταξύ 1980- 1995.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, λόγω αντικειμένου αλλά και λόγω αντίληψης έχει έρθει πιο κοντά στις νεότερες γενιές, με τους νεώτερους σε ηλικία υπαλλήλους της να διατρέχουν οριζόντια όλους τους τομείς της εταιρείας, από τις πωλήσεις και το εφοδιαστικό δίκτυο, μέχρι τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Η αντίληψη, «αναπτύσσομαι εμπιστευόμενη τους νέους ανθρώπους» είναι διαχρονική στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και εκφράζεται μέσα από το εταιρικό ετήσιο πρόγραμμα, το Graduate Trainee, που υλοποιείται επί 27 χρόνια, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια. Με το Graduate Trainee η Εταιρεία αναζητεί - και μέσω ανοικτών προσκλήσεων συμμετοχής - ταλέντα μέσα από την αγορά. Όσοι επιλέγονται, προσλαμβάνονται και για δύο χρόνια, περνάνε από ενδοεταιρική εκπαίδευση.

Ωστόσο η Coca Cola 3E, ήθελε να οργανώσει κάτι πολύ ευρύτερο, ένα project με προοπτική στο χρόνο, που θα δίνει σε άνεργους νέους δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να τους ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας.



Έτσι, δημιουργήθηκε μία δυναμική ομαδική προσπάθεια. Σε αυτή μετέχει η Coca Cola 3E + 7 συνεργαζόμενοι φορείς και επιχειρήσεις, όπως και 70 μέντορες. Η ομάδα αυτή διοργανώνει τα πενθήμερα εργαστήρια αλλά και την ιντερνετική e- learning πλατφόρμα που πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Το Youth Empowered, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, επειδή η πόλη διαθέτει και μέγεθος και μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων αλλά και λόγω της καλής συνεργασίας με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, την ώρα που η Voria.gr ήταν στους χώρους των εργαστηρίων, το Youth Empowered επισκέφθηκε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης.



Το πρόγραμμα ξεκίνησε λοιπόν απο τη Θεσσαλονίκη, για να απλωθεί πανελλαδικά με 5νθήμερα εργαστήρια. Μέσα στο 2017 ανάλογα τμήματα θα πραγματοποιηθούν σε Βόλο, Ηράκλειο και Αθήνα.

Πολύ σημαντικό βοήθημα για το όλο project θα είναι η λειτουργία του προγράμματος on line, επίσης δωρεάν. Το διαδικτυακό Youth Empowered ανοίγει στο τέλος Ιουνίου και θα τρέχει όλο το χρόνο προσφέροντας ακριβώς την ίδια θεματολογία με τα 5νθημερα σεμινάρια.