Skip to main content

CNN:Η δράστις του μακελειού στην Καλιφόρνια είχε δηλώσει πίστη στο ΙΚ

Η Τασφίν Μαλίκ φέρεται να είχε αναρτήσει στο Facebook μήνυμα με το οποίο ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Δήλωση με την οποία ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους φέρεται να είχε αναρτήσει στο Facebook μία εκ των δύο δραστών του μακελειού στο Σαν Μπεραντίνο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να αποτέλεσαν έμπνευση για τους δύο δράστες, ωστόσο σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή ότι οι δύο δράστες είχαν λάβει εντολές από αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι από την ένοπλη επίθεση, σε χριστουγεννιάτικη γιορτή κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών, την πλέον πολύνεκρη τα τελευταία τρία χρόνια στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν 14 άτομα και τραυματίστηκαν 20 άλλα.

Η 27χρονη Τασφίν Μαλίκ και ο 28χρονος σύζυγός της Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία λίγες ώρες μετά το μακελειό.