Skip to main content

CNN Türk: Σε απόσταση αναπνοής ελληνικό και τουρκικό σκάφος στα Ίμια

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο, στις 09.35 το πρωί, το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη ενώ βρισκόταν «σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Σε απόσταση αναπνοής έφτασαν σκάφη του ελληνικού λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής κοντά στα Ιμία, σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Cnn Türk.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο, στις 09.35 το ελληνικό σκάφος έπαθε βλάβη ενώ βρισκόταν «σε τουρκικά χωρικά ύδατα», με τους Έλληνες λιμενικούς να επιχειρούν να συνομιλήσουν με Τούρκους συναδέλφους τους.

Τελικώς το ελληνικό σκάφος φέρεται να ρυμουλκήθηκε προς επισκευή σε «ελληνικά χωρικά ύδατα».

Δημοσίευσε μάλιστα και φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται δύο σκάφη, πιθανότατα - με βάση τα διακριτικά τους - ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, το δίκτυο σημειώνει ότι ελληνικό σκάφος ("ΑZ 913") κατευθύνθηκε στις 9 το πρωί από την Καλόλιμνο προς τα Ίμια και στη συνέχεια εισήλθε «στα τουρκικά χωρικά ύδατα» (σ.σ. άγνωστο εάν αναφέρεται στα διεθνώς αναγνωρισμένα χωρικά ύδατα της Τουρκίας ή σε ύδατα τα οποία αποτελούν μέρος των τουρκικών διεκδικήσεων).

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές αρχές φέρονται να προχώρησαν στην έκδοση Navtex σύμφωνα με την οποία το σκάφος «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου.

Το σκάφος φέρεται να βρίσκεται ήδη εν πλω προς την περιοχή και, σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο δημοσιοποίησαν οι τουρκικές αρχές, θα κινηθεί σε διεθνή ύδατα νοτίως της Θάσου και προς ανατολάς βορείως της Λήμνου και νοτίως της Σαμοθράκης.