Skip to main content

Climathon: Εργαστήριο για την αφύπνιση ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Το Climathon είναι ένα 24ωρο εργαστήριο με στόχο την από κοινού εύρεση λύσεων πάνω στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Θεσσαλονίκη.

Ως ευκαιρία για να ανοίξει μια ευρεία συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου, η διοργάνωση Climathon.

Το Climathon είναι ένα 24ωρο εργαστήριο με στόχο την από κοινού εύρεση λύσεων πάνω στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πόλη. Για 24 ώρες 30 συμμετέχοντες σχεδιάζουν και αναπτύσσουν ιδέες, εφαρμογές, προγράμματα και τεχνικές που θα κάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης πιο ανθεκτική στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, η αύξηση της συχνότητας των ακραίων καιρικών, οι ξηρασίες, τα ακραία κύματα καύσωνα και η μετατόπιση των εποχών είναι μεταξύ των εκφάνσεων του φαινομένου στην πόλη που βλάπτουν την καθημερινή της λειτουργία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων λύσεων και εργαλείων που θα ενεργοποιήσουν και θα αφυπνίσουν τους κατοίκους στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, σε συνεργασία μεταξύ τους, οι συμμετέχοντες θα ωριμάσουν καινοτόμες λύσεις για την πόλη με τη βοήθεια και καθοδήγηση ειδικών. Οι λύσεις θα ενσωματωθούν στην Στρατηγική Αστικής Ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης που αναπτύσσει ο Δήμος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των «100 Ανθεκτικών Πόλεων».

Διαβάστε περισσότερα για τη διοργάνωση, ΕΔΩ.