Skip to main content

CL: Πρώτη μάχη για τον Ολυμπιακό απόψε κόντρα στη Σπόρτινγκ

Η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «τελικός» καθώς με νίκη, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης

Στη μάχη του Champions League ρίχνεται απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός (21:45, Cosmote Sports 2 HD) που θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «τελικός» για τους πρωταθλητές Ελλάδος καθώς με νίκη θα έχουν καλές πιθανότητες ώστε να μπουν δυνατά από νωρίς στο κυνήγι (τουλάχιστον) της τρίτης θέσης αν αναλογιστεί κανείς πως τα εμπόδια των Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα φαντάζουν ανυπέρβλητα για την πρόκριση στους «16».

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν σύμφωνα με τα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι σε διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Καπίνο και από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ομάρ, Ρομαό, Ένγκελς και Φιγκέϊρας.

Στο άξονα θα είναι οι Ζιλέ και Οφόε, με τον Μάριν επιτελικό μέσο, τα φτερά τους Καρσελά-Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζούρτζεβιτς.

Αντίστοιχα, τα «Λιοντάρια» του Ζόρζε Ζεσούς αναμένεται να παραταχθούν με διάταξη 4-1-3-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πατρίσιο και από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ και Σίλβα.

Στον άξονα θα ξεκινήσουν ο Καρβάλιο και Μπατάλια έχοντας μπροστά τους ως επιτελικό τον Φερνάντες και στα φτερά τους Μάρτινς-Ακούνια ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Ντοστ.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι που είχε διευθύνει το νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού εναντίον της Αλκμάαρ το 2009 (1-0) αλλά και την ισοπαλία των Πορτογάλων -την ίδια σεζόν- εναντίον της Φιορεντίνα (2-2) στο «Ζοζέ Αλβαλάδε».

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση στο φαληρικό γήπεδο αναμένεται να είναι sold out καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση, έχουν μείνει 1.600 εισιτήρια απούλητα μετά από επιστροφές της UEFA και της Σπόρτινγκ, την τελευταία στιγμή.

Τέλος σημειώνεται πως ξεπεράστηκε ο σκόπελος που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έκανα πίσω και ανεστάλη η αποψινή στάση εργασίας από τις 21:00 και μετά, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί το ενδεχόμενο ταλαιπωρίας μετά τη λήξη του παιχνιδιού.