Skip to main content

CL: Ματσάρα στο Μάντσεστερ, άλωσε το Λεβερκούζεν η Ατλέτικο (video)

Η Μονεγάσκοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-3 και τελικώς ηττήθηκαν με 5-3 από τη Σίτι ενώ η Ατλέτικο έβαλε πλώρη για την 4η σερί συμμετοχή στους «8»

Με δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Αγγλία και Γερμανία συνεχίστηκαν οι αγώνες της φάσης των «16» του Champions League.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι καταφέρνοντας να πετύχει διπλή ανατροπή κέρδισε με 5-3 τη Μονακό. Το σκορ για τους «Πολίτες» άνοιξε ο Ραχίμ Στέρλινγκ (26΄) με τους Ρανταμέλ Φαλκάο (32΄) και Κιλιάν Εμπαπέ Λοτίν (40΄) να καταφέρνουν να ανατρέψουν το σκορ πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο. Ο Σέρχιο Αγκουέρο (58΄) κατάφερε να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους αλλά ο Κολομβιανός άσος (61΄) των φιλοξενούμενων έβαλε ξανά μπροστά τη Μονακό. Ο Αργεντινός επιθετικός (71΄) σκόραρε ξανά για το 3-3 ενώ με τους Τζον Στόουνς (77΄) και Λερόι Σανέ (82΄) να σκοράρουν η Σίτυ πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Σίτι (Γκουαρντιόλα): Καμπαγέρο, Σανιά, Στέρλινγκ (89΄ Νάβας), Αγουέρο (87΄ Φερνάντο), Ντε Μπρόινε, Σανέ, ίλβα, Στόουνς, Φερναντίνιο, Οταμέντι, Τουρέ.

Μονακό (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Φαλκάο, Σίλβα (84΄ Μουτίνιο), Μπακαγιόκο (88΄ Ντιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράγκι, Γκλικ, Λεμάρ, Εμπαπέ. 

Στο Λεβερκούζεν, η Ατλέτικο έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κερδίζοντας με 2-4 τη Μπάγερ. Οι «Ροχιμπλάνκος» βρέθηκαν να προηγούνται με 0-2 χάρη στα γκολ των Σαούλ Νίγκεθ (17΄) και Αντουάν Γκριεζμάν (25΄) με τον Καρίμ Μπελαραμπί (48΄) να μειώνει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Με πέναλτι του Κέβιν Γκαμεϊρό (59΄) οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε μεγάλωσαν ξανά το προβάδισμά τους ενώ το αυτογκόλ του Στέφαν Σάβιτς (68΄) έβαλε ξανά τις «ασπιρίνες» στο παιχνίδι με τον Φερνάντο Τόρες (86΄) να σκοράρει κλειδώνοντας τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σμιντ): Λένο, Χένριχς, Ντράγκοβιτς, Τοπράκ, Ουέντελ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαραμπί (66' Πογιάνπαλο), Μπραντ (87' Μπέιλι), Χάβερτς (56' Φόλαντ), Χαβιέρ Ερνάντες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μογιά, Βρσάλκο, Σάβιτς, Χιμένες, Λουίς, Γκάμπι, Νίγκεθ, Κόκε, Καράσκο (78' Τόρες), Γκριεζμάν (78' Κορέα), Γκαμεϊρό (71' Πάρτεϊ).