Skip to main content

Χτύπημα σε κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών - Συνελήφθη και αστυνομικός

Εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν αλλοδαπούς απο Έβρο προς Θεσσαλονίκη

Τέλος στη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που διακινούσαν αλλοδαπούς από τον Έβρο έβαλαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης η οποία ξεκίνησε από χθες και διήρκεσε έως τα ξημερώματα συνελήφθησαν πάνω απο 20 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι οι δύο εγκέφαλοι των οργανώσεων, ένας 53χρονος ημεδαπός και ένας 27χρονος Αρμένιος, καθώς και ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στον Έβρο.

Τα δύο κυκλώματα, τα οποία είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, μετέφεραν τους αλλοδαπούς από τον Έβρο είτε προς Θεσσαλονίκη είτε προς Αθήνα. Την υπόθεση θα παρουσιάσει σήμερα ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, εξαρθρώθηκε και μια άλλη οργάνωση με υπηκόους Πακιστάν οι οποίοι μετέφεραν ομοεθνείς τους πάλι από τον Έβρο έναντι 2.500 ευρώ ο καθένας.

Οι δράστες αντι να μεταφέρουν τα άτομα στη Θεσσαλονίκη, τα προώθησαν σε κοντέινερ, που βρισκόταν σε ποιμνιοστάσιο έξω απο την πόλη. Μάλιστα, απαιτούσαν εκβιαστικά χρηματικά ποσά από συγγενείς των θυμάτων προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν πέντε Πακιστανοί, ενώ συνελήφθη ο 52χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου καθώς και άλλα δυο άτομα τα οποία γνώριζαν για την υπόθεση.

Εγκέφαλοι της σπείρας είναι ένας 30χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ένας 36χρονος ο οποίος αναζητείται.