Skip to main content

Χριστοβασίλης: Δεν θα καταγγείλουμε τον ΠΑΟΚ, θα πληρώσει ο Σαββίδης

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ υπογράμμισε πως ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου τον διαβεβαίωσε πως θα πληρώσει για να αποκατασταθούν οι ζημιές στους Ζωσιμάδες

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όλα όσα εκτιλύχθηκαν στο πλαίσιο της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ παραχώρησε σήμερα ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο μεγαλομέτοχος του «Άγιαξ της Ηπείρου» τοποθετήθηκε αναφορικά με την είσοδο των οπαδών του «Δικεφάλου» στους «Ζωσιμάδες», το ραντεβού που είχε με τον Μάκη Γκαγκάτση στο «Μακεδονία Παλλάς», τον ρόλο της αστυνομίας στα τεκταινόμενα, τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον Ιβάν Σαββίδη πως θα πληρώσει για την αποκατάσταση των ζημιών και το τι πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών:

Σε ό,τι αφορά τη μαζική εισβολή φιλάθλων του ΠΑΟΚ και τον εξοβελισμό των Γιαννιωτών φιλάθλων: «Ξεκινώντας από την αρχή της εβδομάδας, είχαμε πει ότι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε μάξιμουμ 700 εισιτήρια στη θύρα 7. Από την Τρίτη ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων ηλεκτρονικά μέσω της viva. Την Τρίτη το μεσημέρι μάθαμε ότι πολλά εισιτήρια από τη viva πωλούνταν στη Β. Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω μια συνάντηση στο Μακεδονία Παλλάς με το γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Γι ‘αυτό το λόγο έγινε αυτή η συνάντηση για την οποία ακούστηκαν πολλά στην πόλη. Από την Τετάρτη αποφασίσαμε να πουλάμε πακέτο τα εισιτήρια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αλλά και πάλι δεν μπορούσε να ελεγχθεί η κατάσταση, γιατί αγόραζαν πολλοί άνθρωποι εκτός πόλης. Το Σάββατο το πρωί ο αρχηγός της αστυνομίας μας καθησύχασε ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν πρόκειται να πλησιάσει άνθρωπος της φιλοξενούμενης ομάδας στο γήπεδο πέρα από τους 700 που είχαν τα εισιτήρια. Του είπαμε ότι δεν θέλουμε να συμβεί ό,τι και πριν μερικά χρόνια στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα συμβεί τίποτα.

Δυστυχώς μία ώρα πριν τον αγώνα τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και ενημερώσαμε τον παρατηρητή και τον αστυνομικό διευθυντή για το αν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να πάρουμε την ομάδα στα αποδυτήρια με τις όποιες κυρώσεις από τον ΚΑΠ. Δυστυχώς και εμείς στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ, γιατί είχαμε την ευθύνη, αλλά η ευθύνη είναι μέχρι ενός σημείου. Η αστυνομία είχε πάρει τον έλεγχο στα χέρια της και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Τις επόμενες ημέρες θα πάρουμε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε με κάποιον τρόπο τους φιλάθλους του ΠΑΣ».

Για το αν μίλησε προσωπικά με τον κ. Σαββίδη μετά το τέλος του αγώνα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών: «Μιλώντας με τον ΠΑΟΚ μας είπαν ότι όποιες ζημιές δημιουργήθηκαν θα τις πληρώσουν. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Η αστυνομία από την πλευρά της δικαιολογείται ως ένα βαθμό γιατί επέλεξε να βάλει αυτούς τους φιλάθλους μέσα στο γήπεδο παρά να διαλυθεί ολόκληρη η πόλη».

Για ποιο λόγο τελικά δεν πήρε την ομάδα να φύγει από το γήπεδο ώστε να μη διεξαχθεί ο αγώνας: «Η αφαίρεση βαθμών οπωσδήποτε θα έβαζε σε κίνδυνο την ομάδα ακόμα και για υποβιβασμό, τώρα σε ό,τι αφορά τον παρατηρητή και το τι έγραψε δεν μπορώ να απαντήσω εγώ. Δεν ξέρουμε καν την έκθεση του παρατηρητή. Δεν μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να καταγγείλει τον ΠΑΟΚ στη Λίγκα ούτε τον παρατηρητή.

Για τις αποστάσεις που κρατάει ο ίδιος από τις ευθύνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο Ζωσιμάδες: «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ. Απλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στη συνέχεια και να μη δίνουμε εισιτήρια σε φιλάθλους άλλων ομάδων στο μέλλον».

Για το αν μπορεί η ΠΑΕ να κυνηγήσει το θέμα της τιμωρίας του ΠΑΟΚ: «Στο δικαστήριο δεν παίζουν ρόλο τα βίντεο, παίζει ρόλο η έκθεση παρατηρητή και η έκθεση ΔΕΑΒ».