Skip to main content

Χρήστος Σπίρτζης: Με νέες δραστηριότητες η Εγνατία Οδός

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει τους εργαζομένους για τις ενέργειες διεύρυνσης του αντικειμένου της εταιρείας.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ θα αναπτύξει τις δραστηριότητές της μέσα από νέες συνεργασίες τόσο με τον ΟΣΕΘ για την επεξεργασία ενός ολιστικού σχεδίου αστικών συγκοινωνιών για τη Θεσσαλονίκη, όσο και με την ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο της μελέτης της σιδηροδρομικής Εγνατίας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης που αυτή την ώρα βρίσκεται στα γραφεία της ΕΟΑΕ και ενημερώνει τους εργαζομένους για τις ενέργειες διεύρυνσης του αντικειμένου της εταιρείας.

Απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr, σχετικά με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ο υπουργός παρέπεμψε στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο για τη χρονική μετάθεση του διαγωνισμού παραχώρησης ή για την αξιοποίηση μέσω ΣΔΙΤ.

«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να ενημερώσω τους εργαζομένους ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της εταιρείας προχωρούμε στη θεσμική κατοχύρωση των νέων δραστηριοτήτων, που θα αναλάβει η ΕΟΑΕ και οι οποίες στο πλαίσιο ενός νέου Οργανισμού θα καλύπτουν και τη συντήρηση αλλά και την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου», τόνισε.