Skip to main content

Χριστοφιλοπούλου για απεργία: Αυταρχικός καθεστωτισμός της κυβέρνησης

Με διαρκείς μεθοδεύσεις και χωρίς ίχνος διαλόγου επιλέγουν να περιορίσουν ένα τόσο σημαντικό συνταγματικό δικαίωμα, αναφέρει η βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Για αυταρχικό καθεστωτισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχολιάζοντας την τροπολογία που κατατέθηκε χθες για την κήρυξη απεργίας για να αποσυρθεί στη συνέχεια.

«Η κατάθεση νύχτα της τροπολογίας για τον περιορισμό του δικαιώματος απεργίας και στη συνέχεια η απόσυρσή της -και πάλι νύχτα- αποτελεί κυνική ομολογία αυταρχικού καθεστωτισμού», τόνισε, προσθέτοντας ότι «με διαρκείς μεθοδεύσεις και χωρίς ίχνος διαλόγου επιλέγουν να περιορίσουν ένα τόσο σημαντικό συνταγματικό δικαίωμα».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτιμά ότι η τροπολογία απεσύρθη για να σωθούν τα προσχήματα και τονίζει: «Ο κόσμος της εργασίας, και όχι μόνον, τους έχει πλέον καταλάβει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους θαυμάσει, όταν μαζί με τη Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας κατ΄ εντολήν των θεσμών».