Skip to main content

Χριστοδουλοπούλου: Θα λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς μεταναστών

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά έδωσε η αρμόδια υπουργός, T. Χριστοδουλοπούλου.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά έδωσε η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον Βήμα FM.

Όπως ανέφερε, μέχρι και τις 15 Αυγούστου ακριβώς φεύγανε κανονικά (οι μετανάστες από τα νησιά) προς την Αθήνα, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την μεταφορά τους, με εξαίρεση την Κω, όπου είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος πληθυσμός που δεν μπορούσε να ταυτοποιηθεί.

Πρόσθεσε ότι τώρα, για δύο τρεις μέρες, που τα πλοία δεν έχουν θέσεις, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεταφοράς αυτών των ανθρώπων.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν μίλησε για μετανάστες που εξαφανίζονται: «Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται (στην Ελλάδα). Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους. Κι εκεί όταν απάντησα ότι (οι μετανάστες) εξαφανίζονται, γιατί ακριβώς δεν μπορώ να λέω κάποια πράγματα δημόσια, γιατί υπάρχει και η Ευρώπη, το κάνανε κι αυτό ανέκδοτο. Κι όταν είπα λιάζονται, γιατί εκεί κάνανε τις επαφές, κι αυτό έγινε ανέκδοτο. Γιατί, ακριβώς δεν ξέρετε ούτε από υπαινιγμούς ούτε από δημόσιο λόγο. Τώρα, δεν λιάζονται. Εξαφανίζονται».