Skip to main content

Χρηστίδης:Οι λεονταρισμοί Καμμένου φταίνε για όσα έγιναν χθες στα Ίμια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρεμποδίστηκε από μονάδες της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίσει τα Ίμια για να ρίψει στεφάνι.

Για αυτό που είδαμε χθες στα Ίμια ευθύνονται οι λεονταρισμοί που κάνει ο κ. Καμμένος μακριά από την πραγματική πολιτική, τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που πρέπει να εξελίσσονται, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.

«Τιμούμε τους νεκρούς μας, γιατί έδωσαν τη ζωή τους για τα σύνορά μας. Το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να στήσουν σόου, δεν περιποιεί τιμή. Η πολιτική θέλει αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

«Φυσικά και έπρεπε να τιμήσει τους νεκρούς ο κ. Καμμένος. Διάβασα και την ανακοίνωση του Υπουργείου, ότι ο κ. Καμμένος έριξε το στεφάνι, στο σημείο που έπεσε το ελικόπτερο. Αυτό εγώ δεν θέλω να το αμφισβητήσω και για λόγους εθνικής σημασίας. Η εικόνα όμως που είδαμε χθες, ήταν μία εικόνα κακή. Αυτό πρέπει να το δούμε ως χώρα, πριν μας ξημερώσει σε λίγες δεκαετίες μία νέα ανησυχία για ένα εθνικό θέμα και θα είναι πάλι τότε πολύ αργά για να διαπραγματευτούμε», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε να πάει όπου θέλει ως υπουργός Εθνικής Άμυνας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να τιμήσει τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους. Δεν αποδεχόμαστε αυτό που υποστηρίζουν οι Τούρκοι, ότι δεν του επετράπη να πάει στο σημείο. Σας το λέω με εθνικούς όρους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από μονάδες της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίσει τα Ίμια, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996 (δείτε εδώ).