Skip to main content

Χρυσοβελώνη: Να αποκατασταθεί το αίσθημα περί δικαίου

Δεν υπάρχει ζήτημα επιπτώσεων στην κυβερνητική συνοχή για τις δηλώσεις Μπαλαούρα, τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Η σημερινή συζήτηση για την δικαιοσύνη αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια για τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής που ταλανίζουν την χώρα» τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας επίσης την ανάγκη «να τιμωρηθούν οι ένοχοι, ώστε να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα στην κοινωνία, το οποίο είναι το ελάχιστο που οφείλεται στους πολίτες, λόγω των οικονομικών βαρών που έχουν κληθεί να σηκώσουν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Χρυσοβελώνη σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» και ερωτηθείσα σχετικά με την σημερινή συζήτηση στην Βουλή είπε «να λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς υπεκφυγές και παρενθέσεις ή αγκύλες, ώστε να τεθεί το ζήτημα της διαφθοράς και της διαπλοκής σε μία σωστή βάση».

Σχετικά με τις δηλώσεις Μπαλαούρα για το Μακεδονικό, η κ. Χρυσοβελώνη είπε πως «δεν υπάρχει ζήτημα επιπτώσεων στην κυβερνητική συνοχή από τις δηλώσεις αυτές, ενώ παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση παίρνει σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα, τις οποίες χαρακτηρίζει ότι βρίσκονται εκτός κυβερνητικής γραμμής».»

Σε ότι αφορά την υπόθεση Μουζάλα, δήλωσε πως «το θέμα παραμένει ανοιχτό για τους ΑΝΕΛ», διευκρινίζοντας παράλληλα πως «αφορά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι θα το χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο».

«Το ζήτημα αυτό δεν θα επηρεάσει την κυβερνητική συνεργασία, καθώς οι ΑΝΕΛ έχουν πλήρη επίγνωση της σημαντικότητας και της κρισιμότητας της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και οι πολίτες, την οποία αντιμετωπίζουν με απόλυτη υπευθυνότητα» πρόσθεσε.

Επίσης η κ. Χρυσοβελώνη καταδίκασε την διαρροή των ονομάτων των ελεγκτών μετρό στο διαδίκτυο, χαρακτηρίζοντάς ως απολύτως απαράδεκτη την στοχοποίησή τους, αναφέροντας, τέλος, πως με πρωτοβουλία και υπό την εποπτεία του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να διερευνηθεί το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες - έχει διαταχθεί ΕΔΕ, έχει εμπλακεί η αστυνομία, και εφόσον απαιτηθεί, η υπόθεση θα καταλήξει στην δικαιοσύνη.