Skip to main content

Χρυσόγονος: Ζητούμενο ο σοβαρός πολιτικός διάλογος

Να έρθουν σε σοβαρό διάλογο οι πολιτικές δυνάμεις και μεταξύ τους και στο εσωτερικό τους η κάθε μία, ανέφερε ο ευρωβουλευτής.

«Μετασχηματιστήκαμε σε αυτόνομη πολιτική κίνηση», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, μετά την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης -της οποίας ηγείται- από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ανέφερε ότι επιδίωξη είναι η κίνηση αυτή να γίνει κόμμα, ωστόσο πρόσθεσε: «Με την τάξη μεγέθους που έχουμε, των 2.000 μελών, μείον αυτούς που διαφώνησαν, δεν γίνεται κόμμα. Για να γίνει κόμμα θα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των πολιτών».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις ένταξης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα σχήμα, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μετέωρο. «Δεν ξέρουμε πού θα πάει, ποιος θα βγει αρχηγός», συμπλήρωσε.

Κατά τον κ. Χρυσόγονο, το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας σοβαρός πολιτικός διάλογος, ένα άλλο πολιτικό ήθος που θα επιτρέψει στη χώρα να αλλάξει πορεία.

«Πρέπει να ρίξουμε όλοι τους τόνους της αντιπαράθεσης. Να έρθουν σε σοβαρό διάλογο οι πολιτικές δυνάμεις και μεταξύ τους και στο εσωτερικό τους η κάθε μία», τόνισε.

Για το γεγονός ότι σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Καρανίκα με τον Στάλιν και τον Βισίνκι, ο ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι «ίσως ήταν υπερβολικά οξύ» αυτό που είπε και κατέληξε: «Δεν θέλω να κάνω προσωπικές επιθέσεις».