Skip to main content

Χρυσόγονος: Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές δικτατορίες

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια.

Την αρνητική του στάση στο καθεστώς Μαδούρο εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.

«Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές δικτατορίες, όλες είναι αντιδραστικές διότι μας επαναφέρουν στο παρελθόν όπου οι πολιτικοί ήταν συνώνυμοι με τη βία ή με την απειλή βίας και όλα αυτά θα πρέπει να καταδικαστούν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

Αναφερόμενος δε στη στάση της Ευρώπης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο, είπε: «Περιμένετε να δούμε αν το θέμα έρθει στα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς υπάρχει διάψευση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για διαφοροποίηση της Ελλάδας σε σχετική θέση της ΕΕ. Ωστόσο, το ζήτημα είναι πώς θα μπορούσε η Ευρώπη και η Διεθνής Κοινότητα να συμβάλει σε μία δημοκρατική και ειρηνική λύση. Αυτό είναι το ζητούμενο όχι απλά να υποβάλλεις τυφλές κυρώσεις που ενδεχομένως θα έπλητταν περισσότερο το λαό παρά to καθεστώς. Η χώρα δυστυχώς φαίνεται πως οδεύει προς εμφύλιο πόλεμο».

Σε σχόλιο του για την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε άτοπες τις δηλώσεις του Μοσκοβισί και υπογράμμισε ότι η «δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και η ανεξαρτησία της πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους και μέσα και έξω από τη χώρα».

«Αν ο κ Γεωργίου το επιθυμεί μπορεί να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα και να εξεταστεί η υπόθεσή του από το ανώτερο δικαστήριο» πρόσθεσε.

Τέλος για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, επισήμανε ότι «υπάρχουν ζητήματα στο νόμο Διαμαντοπούλου που δεν απέδωσαν, όπως η αλλαγή της συνθέσεως και της διαδικασίας ενώπιων των εκλεκτορικών σωμάτων που εκλέγουν τους καθηγητές».

Ωστόσο τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια.