Skip to main content

Χρυσές Σφαίρες: Μέριλ Στριπ κατά Τραμπ και αντιστρόφως

Το περιστατικό που διηγήθηκε κατά την παραλαβή του βραβείου της - Στην αντεπίθεση ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά την κριτική που του άσκησε

Η Μέριλ Στριπ τιμήθηκε στις Χρυσές Σφαίρες που απονεμήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με το βραβείο Cecil B. DeMille και στην ομιλία της είχε πολλά να πει για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός τόνισε ότι συγκλονίστηκε από την κίνησή του να μιμηθεί ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. «Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε. Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Στριπ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τη συγκινημένη Βαϊόλα Ντέιβις, για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο, η Στριπ ξεκίνησε να απαριθμεί τους σπουδαίους ηθοποιούς που βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα με εκείνη, κάποιοι από τους οποίους ήταν προτεινόμενοι για Χρυσή Σφαίρα, που δεν γεννήθηκαν ούτε μεγάλωσαν στο Χόλυγουντ αλλά έφτασαν ως εκεί, να κάνουν καριέρα και να προσφέρουν συγκινήσεις.

«Τι είναι το Χόλυγουντ; Ένα μάτσο άνθρωποι από άλλα μέρη. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα και πήγα σε δημόσιο σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ, η Βαϊόλα γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, η Σάρα Πόλσον γεννήθηκε στη Φλόριντα και μεγάλωσε από μια ανύπαντρη μητέρα στο Μπρούκλιν, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ είναι ένα από τα 7-8 παιδιά του Οχάιο, η Έιμι Άνταμς γεννήθηκε στην Ιταλία, η Natalie Portman γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Πού είναι να πιστοποιητικά γέννησής τους; (σ.σ. αναφορά στο γεγονός πως ο Τραμπ είχε αμφισβητήσει πως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε γεννηθεί στη Χαβάη και ζητούσε το πιστοποιητικό γέννησης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ)».

Η 67χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός συνέχισε αναφέροντας πως: «Η Ρουθ Νέγκα γεννήθηκε στην Αντίς Αμπέμπα, μεγάλωσε στην Ιρλανδία, ο Ράιαν Γκόσλινγκ όπως όλοι οι καλοί άνθρωποι είναι Καναδός και ο Ντεβ Πατέλ γεννήθηκε στην Κένυα και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Οπότε, το Χόλυγουντ ζει με τους ξένους και αν τους διώξουμε όλους, δεν θα έχετε τίποτα να βλέπετε εκτός από ποδόσφαιρο».

Τραμπ: Ανταπόδοση πυρών στην «υπερεκτιμημένη» Στριπ

Από την πλευρά του, ο κ. Τραμπ ανταπέδωσε την επίθεση κατά της ηθοποιού, χαρακτηρίζοντάς την υπερεκτιμημένη και «υπηρέτρια της Χίλαρι».

«Η Μέριλ Στριπ, μία από τις πλέον υπερεκτιμημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δεν με γνωρίζει, ωστόσο μου επιτέθηκε στην τελετή των Χρυσών Σφαιρών. Πρόκειται για αιώνια υπηρέτρια της Χίλαρι που έχασε πανηγυρικά», ανέφερε μέσω Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν κορόιδεψε δημοσιογράφο ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Στο περιστατικό είχε αναφερθεί, χωρίς και πάλι να κατονομάσει τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά «φωτογραφίζοντάς» τον ξεκάθαρα η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Πρόκειται για τον Σερζ Κοβαλέφσκι των New York Times, του οποίου τις κινήσεις είχε μιμηθεί ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης.