Skip to main content

Χρηματοδοτείται η αναβάθμιση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Εξασφαλίζουμε πρόσθετους πόρους για την υλοποίηση τριών κρίσιμων έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τρία νέα σημαντικά έργα με προϋπολογισμό που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο Οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα έργα αφορούν κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών που βελτιώνουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας και διευκολύνουν σημαντικά το εμπόριο της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα έργα εμβληματικά και συγκεκριμένα, πρόκειται για την αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και τη δημιουργία ολοκληρωμένου κυκλώματος μεταφορών. Την αναβάθμιση επίσης, τόσο του εμπορικού, όσο και του επιβατικού λιμέναΑλεξανδρούπολης που θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές τους. Τέλος, θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και η κατασκευή νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου.

Για τη χρηματοδότηση των νέων έργων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Με τη σημερινή απόφαση εξασφαλίζουμε πρόσθετους πόρους για την υλοποίηση τριών κρίσιμων έργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αναβάθμιση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας αλλά και η δημιουργία νέου συνοριακού σταθμού στον Έβρο θα βελτιώσει ουσιαστικά τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και θα στηρίξει αποφασιστικά την τοπική παραγωγική δραστηριότητα. Πρόκειται για έργα με μεγάλη εθνική και περιφερειακή σημασία».