Skip to main content

Χουλιαράκης: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στη βάση πραγματικών αναγκών

Η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016 δήλωσε από το Λονδίνο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στα μέσα Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης του ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών όπως δήλωσε από το Λονδίνο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Από το βήμα του 10ου Roadshow του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε πως η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2016, ενώ υπεστήριξε πως ο αντίκτυπος των κεφαλαιακών περιορισμών φαίνεται πως θα είναι μικρότερος από ότι αναμενόταν.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως καταθέτες δεν θα υποστούν απώλειες κατά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ανέφερε πως καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου οι τράπεζες να κεφαλαιοποιηθούν στην βάση των πραγματικών τους αναγκών.

Ανέφερε ακόμη πως η διαδικασία αξιολόγησης του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Κατά το ίδιο το νέο πρόγραμμα στήριξης που συνομολόγησε η Ελλάδα δίνει στη χώρα τον απαραίτητο χρόνο για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της. «Στόχος είναι η Ελλάδα να επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές», είπε.

Τέλος, είπε ότι πάγια επιδίωξη της Ελλάδας είναι η προσέλκυση επενδύσεων.