Skip to main content

Εικόνα εγκατάλειψης στο δημοτικό σχολείο του Χορτιάτη

Ετοιμόρροποι σοβάδες, προβληματικά κουφώματα, φουσκωμένοι τοίχοι από την υγρασία συνθέτουν την εικόνα στο δημοτικό σχολείο Χορτιάτη.

Σε νέες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο του δημοτικού σχολείο Χορτιάτη προχωρά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι γονείς σε σχετική ανακοίνωση, «η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, με συνέπεια να μην υλοποιούνται εργασίες απαραίτητες για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών».

Μάλιστα, συγκεκριμένα, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, με προφανείς κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα με αποτέλεσμα το χειμώνα να έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας και τα παιδιά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να παγώνουν. Εξωτερικά, τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος.

Γενικά, τονίζει, η εικόνα του σχολείου για τα μόλις 10 χρόνια λειτουργίας του είναι εικόνα εγκατάλειψης εξαιτίας της μη συντήρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς τα σοβαρά προβλήματα συντήρησης  του σχολείου μας παραμένουν άλυτα. Η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης της παιδείας έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, με συνέπεια να μην υλοποιούνται εργασίες απαραίτητες για την ασφάλεια και υγεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, με προφανείς κινδύνους ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα με αποτέλεμα το χειμώνα να έχουμε μεγάλες απώλειες θερμότητας και τα παιδιά με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να παγώνουν. Εξωτερικά, τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών. Γενικά η εικόνα του σχολείου για τα μόλις 10 χρόνια λειτουργίας του είναι εικόνα εγκατάλειψης εξαιτίας της μη συντήρησης.

Παρόλο που τα προβλήματα χρονίζουν και έχουν τεθεί σε γνώση των αρμόδιων αρχών τόσο από το Διευθυντή του σχολείου όσο και από το Σύλλογο Γονέων, και παρά τις διαβεβαιώσεις  που είχαμε από τη Δημοτική Αρχή ότι ως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί, με λύπη διαπιστώνουμε ότι για άλλη μια φορά δεν έχει γίνει τίποτα και η κοροϊδία συνεχίζεται.  

Ως Σύλλογος Γονέων αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τα πρόβληματα και να καλέσουμε Γενική Συνέλευση για τις περαιτέρω ενέργειές μας.