Skip to main content

Μπλακ άουτ στη Χαλκιδική εν μέσω τουριστικής περιόδου

Αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος τις τελευταίες 15 μέρες στην προ Άθω περιοχή στην Χαλκιδική. Επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ.

Επιστολή διαμαρτυρίας των ξενοδόχων και των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων της Χαλκιδικής προς τη ΔΕΗ, μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος τις τελευταίες 15 μέρες.

Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου κάνουν λόγο για «μια απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της προ Άθω περιοχής στην Χαλκιδική εξαιτίας της κακής ηλεκτροδότησης της περιοχής».

Σύμφωνα με τους ίδιους, περισσότερες από 25 στιγμιαίες ή πολύωρες έως και 7 ώρες διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 15 μέρες στα χωριά Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη, και Αμμουλιανή.

«Πολλές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές  έχουν ήδη καταστραφεί και οι επαγγελματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν, οι δε τουρίστες που στην αρχή έδειχναν κατανόηση άρχισαν να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται απειλώντας με αναχωρήσεις».

«Δεν γνωρίζουμε αν τα προβλήματα της προβληματικής ηλεκτροδότησης οφείλονται σε ελλιπή συντήρηση του δικτύου και των μηχανημάτων της ΔΕΗ η σε κάποια σοβαρή βλάβη γιατί δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση, αλλά αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να γίνει πλέον ανεκτή» υπογραμμίζουν.

Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, «ο τουρισμός της περιοχής αυτής δεν μπορεί να αντέξει και τέτοιου είδους χτυπήματα» και καλούν τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τελειώσει άμεσα η μεγάλη αυτή ταλαιπωρία.

«Εμείς επιφυλασσόμεθα να ασκήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας για να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούμε, και να προστατεύσουμε το τουριστικό προϊόν της προ του Άθω περιοχής που τόσο βάλλεται τον τελευταίο καιρό, γιατί τέτοια φαινόμενα όπως η πολύ κακή ηλεκτροδότηση τα τελευταία χρόνια το υποβαθμίζουν».