Skip to main content

Χωρίς νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Έσπασε μεγάλος αγωγός της ΕΥΑΘ

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης και μέχρι πότε αναμένεται να έχει αποκατασταθεί - Ποια σημεία επηρεάζονται από τη βλάβη

Χωρίς νερό θα μείνει σήμερα το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και η Ευαγγελίστρια, μέχρι το απόγευμα λόγω σοβαρής βλάβης.

Πιο συγκεκριμένα, χθες αργά το βράδυ έσπασε ένας κεντρικός ωθητικός αγωγός στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Δωδεκανήσου.

Από τη βλάβη αρχικά έμεινε χωρίς νερό το κέντρο της πόλης, ωστόσο με το πέρασμα της ώρας η διακοπή επηρέασε και άλλα σημεία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του ΦΙΞ (26ης Οκτωβρίου), την πλατεία Δημοκρατίας (Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως και παρακείμενες οδούς) και το κέντρο (από 26ης Οκτωβρίου, Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, Παραλία).

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις Σαράντα Εκκλησιές, την Τριανδρία και την Άνω Τούμπα λόγω πτώσης της στάθμης στη δεξαμενή των Σαράντα Εκκλησιών, αντιμετωπίστηκε ήδη με υδροδότηση από άλλη δεξαμενή.

Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται από τη 1:00 το πρωί για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία περιελάμβανε και επέμβαση συνεργείων της ΔΕΗ, καθώς γύρω από τον αγωγό υπήρχαν αρκετά καλώδια μέσης τάσης (20.000 Volt).

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΥΑΘ, η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί έως τις 17:00.

Δείτε το βίντεο, στο οποίο φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η θραύση του αγωγού, αλλά και τις πρώτες εργασίες εκσκαφής: