Skip to main content

Χωρίς μεγάλο ντέρμπι η φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η κλήρωση που διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή δεν ανέδειξε σύγκρουση «μεγάλων» - Με ΟΦΗ ή ΠΑΣ Γιάννινα ο Δικέφαλος του Βορρά

Δίχως το μεγάλο ντέρμπι θα κυλήσει η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού η κληρωτίδα έκανε σήμερα... τα κέφια σε όλους τους «μεγάλους».

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ, που μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης είναι οι μοναδικές ομάδες που μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί στους «8», θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του ζευγαρίου ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ακρίτες έχουν πάρει το προβάδισμα από το πρώτο παιγνίδι (1-0), ωστόσο την τελευταία κουβέντα θα έχει το Γεντί Κουλέ (31/1, 16:00).

Άρης και Ολυμπιακός, που στο πρώτο ματς του «Βικελίδης» ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, εφόσον προκριθούν, θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ατρόμητος - Λαμία. Οι Περιστεριώτες φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι στη ρεβάνς (1/2, 17:15), αφού πήραν το 2-2 στην έδρα των Βοιωτών.

Ο Παναθηναϊκός, που μόνο με... θαύμα δεν θα προκριθεί στην επόμενη φάση (3-0 τον Κισσαμικό στο πρώτο παιγνίδι), καλείται να υπερκεράσει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης.

Τέλος, ο νικητής του ζευγαριού ΑΕΚ - Λεβαδειακός (η Ένωση κέρδισε στο πρώτο ματς μέσα στη Λιβαδειά με 0-1) θα διασταυρωθεί με μτον νικητή του ζευγαριού ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς. Οι Χανιώτες πήραν το πρώτο παιγνίδι στην έδρα τους (1-0) και η ρεβάνς έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1/2, στις 17:15.

Τα πρώτα ματς των «8» θα γίνουν 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 28 του ίδιου μήνα και 1, 2 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που εκκρεμούν είναι (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων):

Τρίτη 31/1
16:00 ΟΦΗ - Ξάνθη (0-1)

Τετάρτη 1/2
15:00 Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (0-3)
17:15 Ατρόμητος - Λαμία (2-2)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς (0-1)
19:30 ΑΕΚ - Λεβαδειακός (1-0)

Πέμπτη 2/2
19:30 Ολυμπιακός - Άρης (1-1)

Αναλυτικά τα ζευγάρια (πρώτα αναφέρεται ο γηπεδούχος στο πρώτο ματς):

Παναθηναϊκός/Κισσαμικός - Αστέρας Τρίπολης
Ολυμπιακός/Άρης - Ατρόμητος/Λαμία
ΟΦΗ/Ξάνθη - ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα/Πλατανιάς - ΑΕΚ/Λεβαδειακός

Οι πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων:

Βασίλης Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός): «Δεν θα είναι εύκολα ματς για τον Παναθηναϊκό, είναι μειονέκτημα ότι θα δώσουμε το πρώτο ματς στη Λεωφόρο, αλλά αυτό είναι μία λεπτομέρεια. Ήταν μία θετική κλήρωση για μας, στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό».

Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης): «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα κι έχει τον πρώτο λόγο στα μεταξύ μας παιχνίδια, πιστεύω ότι θα γίνουν δύο πολύ καλά ματς κι ο καλύτερος και τυχερότερος να κερδίσει. Εμείς πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας».

Βασίλης Μπέτσης (Ατρόμητος): «Για τον Ατρόμητο είναι στόχος το Κύπελλο, πέσαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Πέτρος Καϊμακάμης (ΑΕΚ): «Είναι μία βατή κλήρωση για την ΑΕΚ και πιστεύω ότι θα γίνουν δύο καλά παιχνίδια. Εμείς έχουμε ανέβει και βαθμολογικά και ψυχολογικά, κάτι που μας έλειπε πολύ το προηγούμενο διάστημα».

Τάκης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός): «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, γι' αυτό και για εμάς είναι αδιάφορη η κλήρωση. Για τον Ολυμπιακό όλες οι διοργανώσεις αποτελούν στόχο».

Άρης Πιαλόγλου (Ξάνθη): «Πιστεύω ότι θα γίνουν δύο καλά παιχνίδια, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ, εμείς θα το παλέψουμε κι ό,τι βγει».