Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Τρίτη η Θεσσαλονίκη

Ποιες ακόμη ημέρες της επόμενης εβδομάδας τραβούν χειρόφρενο τα λεωφορεία του Οργανισμού - Δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και Σπίρτζη

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που προχωρούν σε 24ωρη επίσχεση εργασίας την Τρίτη, την Τετάρτη, αλλά και την Παρασκευή, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, καταγγέλλει την «πρωτοφανή» στάση της κυβέρνησης να «αρνείται σε εργαζόμενους έστω ακόμη και το δικαίωμα του διαλόγου».

Συγκεντρώνοντας τα πυρά τους κατά του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζη, τον κατηγορούν ότι «αγνοεί προκλητικά τις φωνές απόγνωσης 2.300 οικογενειών εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, αδιαφορώντας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλήματων που ταλανίζουν εργαζόμενους και συγκοινωνία στην πόλη μας».

«Αγνόησαν», συνεχίζει το Συνδικάτο αναφερόμενο στην κυβέρνηση, «ακόμη και την παρέμβαση υπέρ του διαλόγου, όλων των θεσμικών φορέων της Μακεδονίας και προκλητικά αδιαφορούν εάν 2.300 οικογένειες εργαζομένων βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και ορατά προβλήματα επιβίωσης».

«Για τους φόρους, ΕΝΦΙΑ, πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας, οφειλές τραπεζών κ.τ.λ., καλούμαστε χωρίς καμία ανοχή να ανταποκριθούμε με συνέπεια», συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι και καταδεικνύουν, ξανά, σαν «μοναδικό υπεύθυνο των επιπτώσεων στην πόλη και τον νομό Θεσσαλονίκης» για τις κινητοποιήσεις τους, την κυβέρνηση και τον κ. Σπίρτζη.

Καταλήγουν, δε, σημειώνοντας ότι για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.