Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία την Πέμπτη η Θεσσαλονίκη λόγω της απεργίας

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 11:00

Χειρόφρενο τραβούν την Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία που ανακοίνωσαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 11:00, «απαιτώντας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο: «Να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος! ΌΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές - Προστασία των δικαιωμάτων μας - Σταθερή και πλήρης εργασίας για όλους».

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας θα εργασθεί αριθμός εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας.

Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη επίσχεση εργασίας

Στο μεταξύ δήλωση για το θέμα του ΟΑΣΘ έκανε από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει ούτε μια μέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη επίσχεση εργασίας, οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη μια φορά να δουν τα αστικά λεωφορεία τους, που αποτελούν το μόνο μέσο μαζικής μεταφοράς στην πόλη, να τραβούν χειρόφρενο. Το είπα στον ίδιο τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνάντησή μας. Ας αναλάβουν όλοι επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα η οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει η Πολιτεία στη σύμβασή της με τον ΟΑΣΘ και τελείως διαφορετικό η τακτική πληρωμή των εργαζομένων, που πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει ούτε μια μέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.