Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία σήμερα για πέντε ώρες η Θεσσαλονίκη

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα Τρίτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα - Οι εργαζόμενοι ζητούν καταβολή δεδουλευμένων

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους, με 24ωρες, μάλιστα, απεργίες, εντός της εβδομάδας που διανύουμε, ανακοίνωσαν χθες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες την Τετάρτη 27 Ιουλίου και την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ενώ σήμερα Τρίτη θα υπάρξει πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 16:00.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, «απαντάμε με συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών μας, στην αδυναμία του Οργανισμού να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα, αλλά και στην αδιαφορία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου προς εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού».

«Οι όποιες προσπάθειές μας για κοινή συνάντηση και εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο, έπεσαν στο κενό», σημειώνουν ακόμη οι εργαζόμενοι, τονίζοντας ότι «προφανώς κανείς δεν νοιάζεται για το παρόν αλλά και μέλλον της συγκοινωνίας στην πόλη μας».