Skip to main content

Οριστικά χωρίς λεωφορεία θα μείνει και αύριο η Θεσσαλονίκη

Το ΔΣ του Συνδικάτου των εργαζομένων θα συνεδριάζει κάθε ημέρα ώστε να λαμβάνει αποφάσεις ανάλογα με τις ενέργειες της διοίκησης του οργανισμού.

Τη συνέχεια της επίσχεσης εργασίας και αύριο, Πέμπτη, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσερμενίδης στη Voria.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε ημέρα ώστε να λαμβάνει αποφάσεις αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανάλογα με τις ενέργειες της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα δεδουλευμένα δύο μηνών και μέρος του δώρου του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε ως νόμω αβάσιμη την αίτηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό (δείτε εδώ)

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου απηύθυναν έκκληση στους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας (δείτε εδώ)

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ακόμα ότι ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ταχεία πληρωμή τμήματος των χρημάτων που χρωστάει το κράτος στον ΟΑΣΘ και ότι έλαβε από τον υπουργό τη δέσμευσή του ότι θα γίνει, όπως έλαβε και τη δέσμευση της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κατατεθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Από πλευράς τους, εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης περιέγραψαν ως δραματική την κατάσταση στην οποία περιέρχεται η αγορά της πόληςαπό την ανυπαρξία αστικών συγκοινωνιών στην πόλη και απηύθυναν έκκληση για περιθώριο λίγων ημερών, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με τα λεωφορεία όμως στους δρόμους.

Μάλιστα έξι φορείς απέστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη επισημαίνοντας την ανάγκη διεξαγωγής διαγωνισμού για την εξεύρεση ιδιώτη παρόχου, ο οποίος θα πρέπει να διενεργηθεί από ανεξάρτητη Αρχή, υπεύθυνη για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές σε όλη την χώρα κατά επιταγή του κανονισμού 1370/2007 (δείτε εδώ).