Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη, νέα 24ωρη απεργία

Δεύτερη 24ωρη απεργία μέσα στην ίδια εβδομάδα για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό - Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό να προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, μετά από αυτήν της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, που στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους είχαν πραγματοποίησει και πεντάωρη στάση εργασίας την Τρίτη, διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας θα κυκλοφορήσουν ελάχιστα λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια αστικών με προσωπικό ασφαλείας ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Κανονικά θα λειτουργήσει η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», όπως, επίσης, το ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμΕΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, «απαντάμε με συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών μας, στην αδυναμία του Οργανισμού να μας καταβάλλει τα δεδουλευμένα, αλλά και στην αδιαφορία του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου προς εξεύρεση λύσεων στα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού».

«Οι όποιες προσπάθειές μας για κοινή συνάντηση και εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο, έπεσαν στο κενό», σημειώνουν ακόμη, τονίζοντας ότι «προφανώς κανείς δεν νοιάζεται για το παρόν αλλά και μέλλον της συγκοινωνίας στην πόλη μας».