Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία και την Τετάρτη - Αύριο η νέα απόφαση των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τράβηξαν χειρόφρενο από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας οριστική λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Χωρίς λεωφορεία για τρίτη μέρα θα παραμείνει αύριο η Θεσσαλονίκη, ενώ οι εργαζόμενοι, το μεσημέρι, θα κληθούν να επανακαθορίσουν τη στάση τους, μετά και τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα.

Η σύσκεψη των εργαζομένων στον Οργανισμό, θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 14.00 – 15.00 το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα συζητηθεί το θέμα των αστικών συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ τράβηξαν χειρόφρενο από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας οριστική λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.  

Κατά τη σημερινή συνάντηση στην Αθήνα, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην είναι πληρωμένοι οι εργαζόμενοι». Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, όπως είπε o πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Τσερμενίδης, διαμήνυσαν ότι εάν δεν πληρωθούν, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Τσερμενίδης, αναμένεται ο ΟΑΣΘ να λάβει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ με βάση την απόφαση της διαιτησίας για το 2014, προκειμένου να πληρωθούν. Κατά τη συνάντηση, η οποία κρίθηκε θετική από τους εργαζόμενους, το Σωματείο κατέθεσε δική του πρόταση για το μέλλον του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία και έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.