Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία αύριο η Θεσσαλονίκη – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ταλαιπωρία περιμένει από αύριο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς δε θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω κινητοποιήσεων

Χειρόφρενο τραβούν αύριο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι προχωρούν σε επίσχεση εργασίας καθώς όπως καταγγέλλουν είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

Το Σωματείο εργαζομένων είχε προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή, δίνοντας χρονικό περιθώριο να καταβληθούν τα οφειλούμενα. Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδης, δε γνωρίζουν για πόσες μέρες θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. «Ξεκινάμε αύριο και κάθε μέρα θα συνεκτιμούμε τις εξελίξεις» τόνισε. Όπως είπε, «η Πολιτεία οφείλει στον ΟΑΣΘ 120 εκατ. ευρώ και η διοίκηση του Οργανισμού φροντίζει αρχικά να πληρώνονται άλλες υποχρεώσεις, όπως πετρέλαιο και ΦΠΑ, με αποτέλεσμα εμείς να μένουμε απλήρωτοι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε επαφή που είχαν το προηγούμενο διάστημα με το υπουργείο Μεταφορών, η τότε γραμματέας Πέτη Πέρκα είχε προτείνει να δοθεί στον ΟΑΣΘ η δόση του Δεκεμβρίου για να καλυφθούν τα χρήματα των εργαζομένων, ωστόσο, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος, δεν έγινε δεκτό.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης προειδοποίησε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί καταχρηστική η επίσχεση εργασίας, σε περίπτωση που το Σωματείο δεν παρουσιάσει στη διοίκηση έγγραφο με τις υπογραφές όλων των εργαζομένων.

«Είχαμε κάνει πρόταση να τους δώσουμε έναντι μέχρι την Παρασκευή, εάν δεν προχωρούσαν στην επίσχεση εργασίας, αλλά δεν το δέχτηκαν. Δεν είναι δύστροπος εργοδότης ο ΟΑΣΘ, πληρώνει κανονικά, αλλά θα πάρουμε τα μέτρα μας, αν χρειαστεί και αν δεν μου δώσουν τις υπογραφές όλων των εργαζομένων», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του Οργανισμού είχε επαφές με τη γγ του υπουργείου Υποδομών Πέτη Πέρκα καθώς και με τον Δημήτρη Μάρδα. «Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πληρωθούμε ούτως ή άλλως τα λεφτά από το Γενικό Λογιστήριο» τόνισε.