Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία από σήμερα και επ' αόριστον η Θεσσαλονίκη

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους Θεσσαλονικείς, όσο υπουργείο, διοίκηση του ΟΑΣΘ και εργαζόμενοι, ξιφουλκούν εξ αποστάσεως αντί να δίνουν λύση.

Νέες κινητοποιήσεις με επ' αόριστον επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, κάτι που συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους Θεσσαλονικείς αφού δεν υπάρχει άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς για να εξυπηρετεί το κοινό.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τρεις μήνες και απαιτούν εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημά τους, ενώ συνεχίζουν να ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος, τόσο στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, όσο και στους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι, δια στόματος του προέδρου τους, κ. Δημήτρη Τσερμενίδη, μιλούν για προβλήματα που εδώ και αρκετό καιρό, με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών, αντιμετωπίζουν οι 2.300 απασχολούμενοι στον Οργανισμό. Καταγγέλουν την αδιαφορία των αρμοδίων, που δε συζητούν για τα προβλήματα του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων, ενώ αντιδρούν στη δυσφημιστική αντιμετώπιση που έχουν λόγω των κινητοποιήσεών τους.

Εν τω μεταξύ η διοίκηση του ΟΑΣΘ, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του κ. Χρήστος Στεφανίδης, πρόκειται σήμερα Δευτέρα να καταθέσει αγωγή για να κηρυχθεί καταχρηστική η επίσχεση των εργαζομένων, ενώ έχει επίσης πει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με το αρμόδιο υπουργείο την σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΘ και δημοσίου.