Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία από αύριο και επ' αόριστον η Θεσσαλονίκη

Επίσχεση εργασίας από αύριο Σάββατο ξεκινούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Τι είπε στη Voria ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό

Σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως αποφάσισε σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Οργανισμό, που διεκδικεί τα δεδουλευμένα 2.300 απασχολούμενων, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.

«Η επίσχεση θα διαρκέσει έως ότου η κυβέρνηση και η διοίκηση του Οργανισμού λογικευθούν και καταβάλλουν τα οφειλόμενα του τελευταίου διμήνου», είπε χαρακτηριστικά στη Voria.gr o πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Η απόφαση για την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί για τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ωστόσο μετατέθηκε για σήμερα, εν αναμονή τής απάντησης του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στην ομόφωνη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την κυβερνητική πρόταση που της κατατέθηκε.

Βάσει της πρότασης αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ, η πλευρά του Δημοσίου ανέλαβε να προκαταβάλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό, όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

Εξετάζοντας την πρόταση του υπουργού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι δεν τη θεωρεί σύννομη, ωστόσο κοινοποίησε τον αριθμό λογαριασμού της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να κατατεθούν σε αυτόν τα δεδουλευμένα τους, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ.