Skip to main content

Χωρίς κυρώσεις η αναστολή κυκλοφορίας εφημερίδων λέει η κυβέρνηση

Προβλήματα ως προς την προμήθεια χαρτιού αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες, λόγω της τραπεζικής αργίας, με κίνδυνο αναστολής της κυκλοφορίας τους.

Προβλήματα ως προς την προμήθεια χαρτιού αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες, λόγω της τραπεζικής αργίας, με κίνδυνο αναστολής της κυκλοφορίας τους.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επισημαίνει ότι «καθίσταται πρόδηλο ότι θεωρείται δικαιολογημένη η ενδεχόμενη μερική ή ολική παύση κυκλοφορίας των εφημερίδων που υπάγονται στο καθεστώς των κρατικών δημοσιεύσεων και ότι επ΄αυτών δεν προβλέπονται κυρώσεις. Η αναστολή τυχόν κυκλοφορίας ισχύει από τις 28 Ιουνίου 2015 (ημέρα έκδοσης ΠΝΠ) και για τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την αποκατάσταση της τραπεζικής λειτουργίας και των συναλλαγών με βάση την αρχή της επιείκειας».

Σε νεότερες διευκρινίσεις η κυβέρνηση σημειώνει:

Η σημερινή ανακοίνωση της Γ.Γ.Ε.Ε. αποτελεί απάντηση στα αιτήματα που έχουν απευθύνει εκπρόσωποι των Ενώσεων των  ημερήσιων και εβδομαδιαίων νομαρχιακών και τοπικών εφημερίδων, που υπάγονται στο καθεστώς του Ν.3458/2007.

Συνεπώς:

- Αφορά αποκλειστικά τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες νομαρχιακές  και  τοπικές εφημερίδες.
- Κατά κανένα τρόπο δεν προεξοφλεί  ότι θα υπάρξει έλλειψη χαρτιού.
- Είναι υποστηρικτική της εύρυθμης λειτουργίας  των εφημερίδων, τις οποίες αφορά.

Επομένως κάθε αναφορά στον εθνικό τύπο ή σε πιθανολογούμενες ελλείψεις αποτελεί εικασία.