Skip to main content

Χωρίς επεισόδια σήμερα το μάθημα των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, μετά την εισαγγελική παρέμβαση.

Ομαλά και χωρίς επεισόδια κύλησε σήμερα η τρίτη ημέρα φοίτησης των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Μετά και την εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια της Δευτέρας, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών της Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου στο Δημαρχείο.

Ωστόσο, περίπου 40 παιδιά απουσίασαν σήμερα από το σχολείο, ως αντίδραση των γονέων τους στη φοίτηση των προσφυγόπουλων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Σκανδάλης. Ο ίδιος ανέφερε πως οι συνολικές απουσίες ανήλθαν σε περίπου 120 (από τα 300 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο), ωστόσο οι άλλες απουσίες οφείλονται μάλλον σε ασθένεια, καθότι υπάρχει έξαρση ιώσεων. Ακόμη, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει πως μια μεγάλη ομάδα γονέων τηλεφωνούν στο σχολείο και λένε πως δεν απέχουν λόγω των προσφυγόπουλων, απλώς δεν στέλνουν τα παιδιά τους φοβούμενοι την έκρυθμη κατάσταση και τα επεισόδια.

Συγκέντρωση συμπαράστασης

Έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου θα συγκεντρωθούν αύριο, στις 14:00, εκπαιδευτικοί από σχολεία της περιοχής, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τον διευθυντή του σχολείου, Σωτήρη Σκανδάλη που δέχεται προπηλακισμούς από άτομα που αντιτίθενται στη φοίτηση προσφυγόπουλων.

Όπως τόνισε ο κ. Σκανδάλης, «θα είναι μια εντελώς ειρηνική συγκέντρωση, δεν θα φωνάξει κανείς συνθήματα, απλώς θα έρθουν εδώ για να δείξουν τη συμπαράστασή τους».