Skip to main content

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα παραμένει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Το ΙΚΑ δεν δέχθηκε να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης επί του πορίσματος για οφειλές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα θα παραμείνει και τους επόμενους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το ΙΚΑ δεν δέχθηκε να εξετάσει την ένσταση που κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης επί του πορίσματος για οφειλές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο 1999-2008 στο πρώην ΤΥΔΚΥ (Τομέας Ασφάλισης Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων). Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ παρέπεμψε τον δήμο στα δικαστήρια για την επίλυση του θέματος.

Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ για την εξέταση της ένστασης βρέθηκε, σήμερα, το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, η οποία επανέλαβε ότι ο έλεγχος ήταν ελλιπής και πως είχε στηριχθεί σε ένα CD, του οποίου η αποδεικτική αξία αμφισβητείται.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης προσβάλλοντας αυτόν τον έλεγχο, που στην ουσία δεν έγινε, βρέθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ, ζητώντας παράλληλα την αναστολή των μέτρων και κυρίως το δυσβάσταχτο της στέρησης της ασφαλιστικής ενημερότητας», ανέφερε η κ. Ρανέλλα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, στα δικαστήρια θα λυθεί και το θέμα της αναστολής των μέτρων σε βάρος του δήμου. «Η λεπτομέρεια βέβαια ότι έχουν δυο μήνες να καθαρογράψουν την απόφαση και μέσα σε αυτό το διάστημα να καταθέσουμε εμείς τα ένδικα μέσα, και μέσα σε αυτους τους μήνες εμείς δεν θα έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα», υπογράμμισε.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών έκανε λόγο για απανωτά χτυπήματα, καθώς, όπως σημείωσε, δεν ήταν μόνο το πόρισμα του ΙΚΑ αλλά και αυτο της οικονομικής επιθεωρήτριας Θεοδωροπούλου ύψους 7 εκατ. ευρώ. Και για αυτή την υπόθεση η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε ένδικα μέσα, αναμένοντας την απόφαση.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Ρανέλλα, αν και ο δήμος έχει αποπληρώσει μεγάλο πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ προς την ΔΟΥ, οι φορολογικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην άρση των μέτρων εις βάρος των λογαριασμών του δήμου στο Παρακαταθηκών και Δανείων.