Skip to main content

Χωρίς απορριματοφόρα -Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε δήμους

Σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συγκεντρωθούν στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία

Αντιμέτωποι με προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων βρίσκονται από σήμερα οι δήμοι, λόγω της κινητοποίησης από σήμερα των εργαζομένων.

Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στους δήμους προχώρησαν από τα μεσάνυχτα σε κατάληψη όλων των αμαξοστασίων και γκαράζ των δήμων. Η κατάληψη θα συνεχιστεί έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 22 του μηνός.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συγκεντρωθούν στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας.