Skip to main content

Χωρίς αποδείξεις εντοπίστηκαν καφέ μπαρ και καφενείο στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Εκτεταμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις, καταστήματα, ιατρεία - ιατρικά κέντρα σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης πραγματοποίησαν Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ενώ σε εννέα περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε καφέ – μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, δεν έκοψε πέντε αποδείξεις καφενείο, ενώ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κατά τους ελέχους στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε σε σύλλογο να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Τέλος, σε καφέ - μπαρ όπως επίσης και σε ατομική επιχείρηση διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Αττικής:

⦁    Σε κέντρο διασκέδασης, κατελήφθησαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην περιοχή της Ξάνθης:

⦁    Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο, τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
⦁    Σε καφέ – αναψυκτήριο, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
⦁    Σε καφέ, παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επίσης, η  Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας  συμμετείχε την προηγούμενη Παρασκευή, σε ειδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Πατρών, του  Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου και προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, το οποίο πραγματοποίησε ελέγχους σε έμφορτα φορτηγά με νωπά αγροτικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας του Νομού Λακωνίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά οκτώ φορτηγά οχήματα και σε τρεις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

⦁    Δύο φορτηγά οχήματα στερούνταν των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων διακίνησης, κατά παράβαση των διατάξεων για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.
⦁    Φορτηγό όχημα εντοπίστηκε να κινείται χωρίς να πληροί όσα προβλέπονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.