Skip to main content

Χορηγίες για έργα αναζητά ο Μπουτάρης -Αναλυτικά τα έργα στον δήμο

Πάρκο «Νίκο Γκάλη» σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στη δυτική πλευρά της πόλης. Προχωρούν συντηρήσεις και βελτιώσεις του δημόσιου χώρου.

Σε αναζήτηση χορηγιών για να γίνουν έργα και συντηρήσεις είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επανέλαβε ότι «η χρονιά που ακολουθεί δεν είναι έργων αλλά συντηρήσεων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, για προσπάθειες της διοίκησης να στραφεί σε χορηγίες ώστε να διαμορφωθούν τόσο οι χώροι πρασίνου, όσο και να φωτιστούν τα βυζαντινά μνημεία της πόλης.

«Αναζητούμε χορηγίες, είναι μια πρακτική σε όλο τον κόσμο, το έργο το κάνει ο χορηγός και το κάνει στη συνέχεια δωρεά στο δήμο. Χτυπάς μια πόρτα, παρουσιάζεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένο αποτέλεσμα το οποίο είναι και ανταποδοτικό. Κανένας δε σου δίνει λεφτά έτσι, πρέπει να πας με συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα» τόνισε ο δήμαρχος, αποφεύγοντας να αναφέρει εάν έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για χορηγίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, ο δήμος θα ρίξει το βάρος του «σε συντηρήσεις πεζοδρομίων, σε σπασμένα πλακάκια και ράμπες αναπήρων για να μπορέσει η πόλη να κρατηθεί όρθια κι ευπρεπής». Ο κ. Μπουτάρης έστειλε μήνυμα στους δημότες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν οι κοινότητες και οι κάτοικοι δεν ανταποκριθούν, να φροντίσουν τη γειτονιά τους δεν θα δούμε ομορφότερη πόλη».

Στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στην οδό Λαγκαδά στις Δωδεκαόροφες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπουτάρης, ο δήμος θα κάνει με χορηγία ένα αθλητικό πάρκο, με γήπεδο μπάσκετ, γηπεδάκι 5Χ5 και παιδική χαρά. Όπως ανακοίνωσε αυτό θα λέγεται πάρκο «Νίκος Γκάλης». Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε παράλληλα ότι οι αναπλάσεις στην Αγίας Σοφίας, τους 12 Αποστόλους και στον Φραγκομαχαλά ολοκληρώνονται. Αναφερόμενος στα πάρκα και στο πράσινο έκανε λόγο για μια νέα αντίληψη, εξηγώντας πως «από το μην πατάτε το πράσινο, πάμε σε πατήστε το και ξαπλώστε».

Μπαράζ έργων το επόμενο διάστημα στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σε συντηρήσεις και βελτιώσεις του δημόσιου χώρου προχωρά η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, με τον αρμόδιο αντίδημαρχο να σημειώνει ότι πρέπει να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα συντήρησης. «Δεν μπορεί να φτιάχνεις ένα έργο και να μη ξαναπατάς εκεί» τόνισε. Ο κ. Παππάς παρουσίασε αναλυτικά τον κατάλογο με τα έργα που είναι ήδη σε εξέλιξη ή αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για έργα που έχουν να κάνουν σε συντηρήσεις οδών, πεζοδρομίων, πάρκων, χώρων στάθμευσης, φωτισμού. 

Αναλυτικά τα έργα :

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΌ GRAFFITI ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ 40.000 €

ΣΥΜΒΑΣΗ
30.000 €
Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας , περιμετρικά του Λ. Πύργου, στα αγάλματα Α. Διακου & Δ. Καρατάσσου, Ν. Παραλία, Δημαρχείο, Κεντρική Βιβλιοθήκη
καθαρισμοί γραφιστικών επαλείψεων (gragffiti) και προστασία με αντιγραφιστική επάλειψη
(anti- graffiti)
ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Αθωνος 34- Αθωνος 36, Επταπυργίου 122-124, Πεστών 80, Αγίου Δημητρίου 196 β, Αγίου Δημητρίου & Ελαφονήσου 1,
Απολλοδώρου & Κισσού 10, Ολύνθου 25 & Κισάβου, Αγίου Δημητρίου 125
Επιτακτική ανάγκη για εξεύρεση θεσεων σταθμευσης αυτοκινήτων εστω και προσωρινών, χωρίς άμεση επιβάρυνση των πολιτών
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ 500.000 €

ΣΥΜΒΑΣΗ
220.000 €
58 Παιδικές χαρές του Δ.Θ.Επισκευή των παιχνιδιών και του δαπέδου προς αποφυγή ατυχημάτων, Αποξήλωση και απομάκρυνση των παιχνιδιών που δεν πληρούν τις προδιαγραφές, Τοποθέτηση ελαστικών πλακών δαπέδου.
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ & ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ,ΜΠΟΥΡΑ - ΤΣΙΑΠΑΝΟΥ, ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΥΛΑΚΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
250.000E
ΣΥΜΒΑΣΗ
ΟΔΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (σε εξοχή ή εσοχή επί του πεζοδρομίου):Καυταζτόγλου (από αρχή εως Παπάφη ), Μαραθώνος (από Κατσιμίδη έως Διαγόρα), Ανατολικής Θράκης (από αρχή έως Σινώπης), Κλεάνθους (από αρχή έως Διογένους), Διογένους, Μικράς Ασίας, Κωνσταντινουπόλεως, Γιάννη Χαλκίδη (από αρχή έως 25ης Μαρτίου), Μιαούλη, Κ. Καραμανλή, Παπάφη, Κανάρη, Πέτρου Συνδίκα, Αλεξ. Σταύρου, Καρακάση (από Νο10 έως πλ. Καούδη), Πατριάρχη Γρηγορίου Ε', 25ης Μαρτίου (από Καραμανλή έως Αλ. Παπαναστασίου), Αναλήψεως (από Εκκλησία έως Δελφών), Μάρκου Μπότσαρη από Αλ. Παπαναστασίου έως Αν. Θράκης, Μακεδονίας (από Μιαούλη έως Βούλγαρη), Νικολάου Πλαστήρα (από αρχή έως Αναξιμάνδρου), Κρήτης (από αρχή έως Δελφών), Χαλκιδικής, Βούλγαρη, Δελφών, Παπαναστασίου, Θ. Σοφούλη
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΩΝ 191.700 €Η μελέτη περιλαμβάνει τον προγραμματισμό εργασιών σε χώρους πρασίνου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των οδών Ιωαννίνων - Κων. Καραμανλή και Αρχιμήδους και στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη - Αδαμίδη Χρήστου – περίφραξη Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας.
Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, είναι:
• Κατασκευή ράμπας για ΑμεΑ
• Αναδιαμόρφωση του σχήματος των παρτεριών
• Φυτεύσεις δένδρων, θάμνων και άλλων φυτών
• Εγκατάσταση χλοοτάπητα
• Εργασίες εγκατάστασης αρδευτικού δικτύου αυτόματου ποτίσματος
• Εγκατάσταση υπόγειου δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού
• Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων
• Πλακοστρώσεις
• Δημιουργία καθιστικών
• Προσθήκη μεταλλικών εμποδίων για την αποτροπή στάθμευσης αυτοκινήτων
ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ
ΣΥΜΒΑΣΗ
252.021,42€
Σκοπός της μελέτης είναι η διασφάλιση της αυτόνομης, ασφαλούς και άνετης πρόσβασης στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης , στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), (άτομα με κινητικές αναπηρίες, με προβλήματα όρασης και ακοής, αντίληψης και ομιλίας) και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμέ-νοι, παιδιά κάτω των 5 ετών, οι γυναίκες στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, Δημιουργία ραμπών ΑμεΑ και οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης σε οδικούς άξονες της πόλης.οδοί: 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Μ. Μπότσαρη για την ασφάλεια και διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβληματα.Μέσω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων αναμένεται να καταργηθούν οι υψομετρικές διαφορές και να εξομαλυνθούν οι αναπόφευκτες διαφορές στάθμης των πεζοδρομίων με τα οδοστρώματα με την κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών) στις διασταυρώσεις των οδών. Παράλληλα, στόχος είναι να απομακρυνθούν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με την επέκταση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις των οδών και τη δημιουργία εσοχών στάθμευσης, καθιστώντας τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις προσβάσιμα και ασφαλή για την κίνηση των πεζών.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Θ.922.200 €
ΣΥΜΒΑΣΗ
431.414,38€
Η παρούσα μελέτη αφορά τη συντήρηση και επισκευή των ημοτικών υπαίθριων χώρων
του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αντικείμενο μελέτης:
Επισκευή και συντήρηση της Νέας Παραλίας, πλατείες Αριστοτέλους, Ναυαρίνου,
περιβάλλον χώρος της Αλάνας της Τούμπας κ.α., περίφραξη Δημοτικών οικοπέδων,
αντικατάσταση κατεστραμμένων ή επισκευή ρηγματωμένων πλακών επίστρωσης
πεζοδρόμων - πλατειών, κραπεδορείθρων, ραμπών, υποβάσεων πλακών κλπ καθώς και
κάθε άλλου είδους επέμβαση και αντικατάσταση στοιχείων αστικού εξοπλισμού
(αποτρεπτικά εμπόδια, σιδηρά κιγλκιδώματα κλπ), επισκευή περίφραξης σε υπαίθρια
αθλητικά γήπεδα, που θα υποδείξει η επιβλέπουσα υπηρεσία.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ1.355.000€
ΥΠΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
ΕΤΟΙΜΑ ΤΕΥΧΗ
Στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση οδών Ιστορικού Κέντρου» μεταξύ των άλλων εργασιών, προβλέπεται η εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών με σκοπό την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του φωτισμού στις περιοχές επέμβασης. Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν νέα δίκτυα υποδομών, καθώς και να εγκατασταθούν νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και νατρίου υψηλής πίεσης.
Η ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περιοχών επέμβασης καθώς τα νέα στοιχεία που θα ενσωματωθούν στον αστικό εξοπλισμό, διακρίνονται για τα αισθητικά τους χαρακτηριστικά.
Με το έργο προβλέπεται η υπογείωση των δικτύων και ο ηλεκτροφωτισμός των οδών :
Φ. ΔΡΑΓΟΥΜΗ,ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΚΟΥΦΙΤΣΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΙΔΩΝ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΜΗΤΣΑΙΩΝ, ΚΑΡΑΤΕΡΟΥΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΝΙΡΒΑΝΑ,ΑΙΣΧΥΛΟΥ,ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ,ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ και ΧΑΡΙΤΟΣ
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ.ΣΥΜΒΑΣΗ
563.500 €
Η μελέτη αυτή προβλέπει τη συντήρηση, ενίσχυση ή και αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας σε διάφορες οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες σε οδόστρωμα, τροχαυλακώσεις κ.λ.π.
ΟΔΟΙ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ :
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Αμμουλιανής -Αγ. Σπυρίδωνος)
ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (Ελευθερίας – Τρικούπη)
ΤΡΙΚΟΥΠΗ (Γενναδίου – Μεσολογγίου)
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ - ΑΒΔΕΛΛΑ - ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ (Αγ.Δημητρίου – Ολυμπιάδος)- ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ (Κασσάνδρου – Αρμενοπούλου)
ΞΑΝΘΟΥ - ΠΗΓΗΣ - ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ (Ζαγοράς – Πηγής) - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ - Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ (Αγ.Δημητρίου – Εγνατία)
Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ (Δυτική Είσοδος – Μπενιζέλου)
ΝΙΚ. ΟΥΡΑΝΟΥ (Φρίξου – τέλος)
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΕΛ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Αγ.Δημητρίου – Νοσοκομ. Αγ.Δημήτριος) - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ (Ακροπόλεως – Πύργο Τριγωνίου) - ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΟΣ
Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ (Λαμπράκη – Ολύνθου) - ΒΙΖΥΗΣ (Επιδαύρου – Πυλαίας) - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ (Αν. Ρωμυλίας – Αμφιπόλεως) - ΑΝ. ΡΩΜΥΛΙΑΣ
ΤΕΜΠΩΝ - ΛΑΧΑΝΑ - ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ (Αν. Ρωμυλίας – Αμφιπόλεως) - ΦΙΛΥΡΑ ΡΩΜΟΥ (Ζυρίνη – Ζάχου Αρ.) - ΜΕΤΡΩΝ -ΠΑΠΑΦΗ (Κατσιμίδη – Υδρας)
ΖΑΧΟΥ ΑΡΓ. (Φιλύρα Ρώμα – Αναξιμένους) - ΑΡΓΕΝΤΗ - ΣΕΜΕΛΗ - ΜΗΝΑ ΒΙΣΤΑ ΚΥΖΙΚΟΥ (Αν.Θράκης – Βοσπόρου) - ΑΡΧΙΜΙΔΟΥΣ - ΚΥΒΕΡΝΙΔΟΥ
ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ (Ιωαννίνων – Περδίκα) - ΧΑΝΙΩΝ - ΤΗΜΕΝΟΥ
Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΚΡΗΤΗΣ (Ν. ΤΥΠΑ – ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΣΥΝΔΙΚΑ Π. (ΔΕΛΦΩΝ – ΓΑΜΒΕΤΑ)
ΚΟΜΒΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑ-ΣΟΛΩΝΟΣ
ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ (ΖΑΙΜΗ – ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ)
ΕΔ.ΡΟΣΤΑΝ (ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ)
ΠΙΝΔΑΡΟΥ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ (ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ – ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ – ΜΙΑΟΥΛΗ)
ΚΑΛΛΙΔΟΠΟΥΛΟΥ (Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – Β. ΟΛΓΑΣ)
ΑΜΑΛΙΑΣ ( ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ)
ΚΙΜΩΝΟΣ ΒΟΓΑ
ΡΕΓΚΟΥ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΥ
ΣΝΩΚ
ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ (ΔΕΝΔΡΟΔΟΧΟΙ, ΦΘΟΡΕΣ ΚΛΠ.) 500.000 €

ΣΥΜΒΑΣΗ
245.000 €
Η παρούσα μελέτη αφορά τη συντήρηση κι επισκευή μικρής ή μεσαίας κλίμακας των πεζοδρομίων και αποσκοπήσεων άρση επικινδυνότητας λόγω φθορών στις Α,Β,Γ,Δ,Ε Δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.
Αντικείμενο μελέτης:
Πρόκειται για φθορές στις πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και τα κράσπεδα, επιφανειακά ριζικά συστήματα που έχουν καταστρέψει το πεζοδρόμιο και μπορεί να προκαλέσουν άμεσα ατύχημα σε διερχόμενους πεζούς, αποτρεπτικά εμπόδια που έχουν βανδαλιστεί ή αφαιρεθεί κ.ά. Στόχος του έργου είναι ο ευπρεπισμός και συντήρηση των πεζοδρομίων οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με διατήρηση του χαρακτηριστικού αρχιτεκτονικού ύφους της κάθε περιοχής όπως επίσης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων.
Η ανάγκη συντήρησης των πεζοδρομίων των οδών προέκυψε λόγω παλαιότητας και πολυετούς χρήσης από την κυκλοφορία των πεζών, λόγω παρεμβάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας καθώς και από ανάπτυξη επιφανειακών ριζικών συστημάτων δένδρων που προκαλούν φθορές στα περιζώματα και στις πλακοστρώσεις πεζοδρομίων.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΛΩΡΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥΣΥΜΒΑΣΗ
360.000 €

Η μελέτη αυτή προβλέπει τη συντήρηση, ενίσχυση ή και αντικατάσταση του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας σε διάφορες οδούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, ειδικά όπου διέρχονται μέσα μαζικής μεταφοράς και λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες σε οδόστρωμα, τροχαυλακώσεις κ.λ.π. . Εκ του συνόλου των καταγεγραμμένων αναγκών θα αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα οι πλέον επείγουσες αποκαταστάσεις, με κριτήριο την κυκλοφοριακή ασφάλεια και την άρση της επικινδυνότητας,• Εγνατία, στο τμήμα από Δωδεκανήσου έως Ι. Δραγούμη, βασικά επί της λωρίδας κίνησης των λεωφορείων, αλλά και τμηματικά στις υπόλοιπες λωρίδες, στο ρεύμα κίνησης προς ανατολικά, καθώς και στην συμβολή με την Εθνικής Αμύνης και στην πύλη της Έκθεσης.
• Μοναστηρίου, από Μ. Καλού έως Αγ. Πάντων τμηματικά.
• Ν. Πλαστήρα, τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.
• Παπαναστασίου, από Καραμανλή έως Βούλγαρη τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.
• Μπότσαρη, τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.
• Κλεάνθους, από Αν. Θράκης έως Παπαναστασίου τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.
• Γρ. Λαμπράκη από Κατσιμίδη έως Παυσιλίπου τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.
• Βούλγαρη, από Καραμανλή έως Μερκουρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τμηματικά στα πλέον επιβαρυμένα σημεία.• Γ. Βιζυηνού, από την οδό Πανεπιστημίου έως την οδό Καβάφη στα πλέον κεκλιμένα τμήματα και στο εύρος κυκλοφορίας των οχημάτων.
• Ακροπόλεως.


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
300.000, €
ΣΥΜΒΑΣΗ
161.999,99€
Γενικά πρόκειται για επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στα πεζοδρόμια και πεζόδρομους του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε σημεία που θα υποδείξει με ειδική εντολή η επιβλέπουσα υπηρεσία. Η παρούσα μελέτη αφορά τη συντήρηση και επισκευή μικρής ή μεσαίας κλίμακας των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων στις Α,Β,Γ,Δ,Ε Δημοτικές κοινότητες και στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ, ΤΣΙΜΙΣΚΗ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ.Α.)ΣΥΜΒΑΣΗ
280.500 €
Γενικά πρόκειται για επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στα πεζοδρόμια βασικών οδών (Β. Όλγας, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Μητροπόλεως, Γρ. Λαμπράκη, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος κ.λ.π.) του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε σημεία που θα υποδείξει με ειδική εντολή η επιβλέπουσα υπηρεσία. Οι εργασίες οι οποίες προβλέπονται από την παρούσα μελέτη αναφέρονται αναλυτικά στον προϋπολογισμό και το τιμολόγιο της μελέτης και αφορούν εργασίες οδοποιίας (συντηρήσεις).
Στόχος του έργου είναι ο ευπρεπισμός και συντήρηση των πεζοδρομίων των υπ’ όψιν οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με διατήρηση του χαρακτηριστικού αρχιτεκτονικού ύφους της κάθε περιοχής όπως επίσης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων με άρση και πρόληψη των επικίνδυνων καταστάσεων.
ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ Γ' ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (Ακροπόλεως, Κλαυθμώνος,Προφ. Ηλία, Λαπηθών, Περσεφόνης, Αγ. Αικατερινης, Οιδίποδος, Ιούς, Τσαμαδού)

740.000 €

ΣΥΜΒΑΣΗ
319.698,55€
Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και στο πάρκο Πολυδώρου. Θα κατασκευασθεί νέο υπόγειο δίκτυο δημοτικού φωτισμού και θα εγκατασταθούν νέοι μεταλλικοί ιστοί χαμηλότερου ύψους και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, με την απομάκρυνση πλήθους καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τσιμεντοιστών μεγάλου ύψους, σε συνεργασία με την ΔΕΗ και η εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα, η επέμβαση στον ηλεκτροφωτισμό θα γίνει στην οδό ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, από οδό Αγίας Σοφίας ως Κλαυθμώνος, στην οδό ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ, από την οδό Βλαχάβα ως την οδό Ακροπόλεως, στην οδό ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων ως την οδό Αγράφων, στην οδό ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, από την οδό Ακροπόλεως, ως την οδό Παλαμίδου, στην οδό ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, από την οδό Κλαυθμώνος, ως την οδό Πελοπίδα και στο ΠΑΡΚΟ Πολυδώρου (έξω από τα τείχη).
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΧΑΝΘ- ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΒΟΣΠΟΡΟΥ800.000 €έργα του Τεχνικού Προγράμματος 2016 που δεν έχουν δημοπρατηθεί
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΔΟΪΡΑΝΗΣ, ΑΠΟ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΕΩΣ ΕΥΒΟΙΑ300.000 €έργα του Τεχνικού Προγράμματος 2016 που δεν έχουν δημοπρατηθεί
Διανοίξεις – Διαμορφώσεις οδών περιοχής Τροχιοδρομικών ΣΥΜΒΑΣΗ
616.332€
Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει εκτέλεση εργασιών Οδοποιίας, όπως : Κατασκευή νέων βάσεων οδοστρωμάτων, διάστρωση ασφαλτικών ή κυβολιθικών οδοστρωμάτων, όπως και κατασκευή πεζοδρομίων και κρασπεδόρειθρων, μαζί με τις απαραίτητες εργασίες Ηλεκτροφωτισμού (δίκτυα, ιστοί, φρεάτια κ.λ.π.) και Πρασίνου (δενδροδόχοι), σε διανοιγμένες οδούς ή πεζόδρομους ή τμήματα αυτών, στην περιοχή <<Επέκτασης Τροχιοδρομικών>> του Δήμου Θεσσαλονίκης• Οδός Βεργίνας : (από τα «Μακεδονικά Εκπαιδευτήρια» μέχρι την γέφυρα της Περιφερειακής Τάφρου), τμηματική κατασκευή πεζοδρομίου και κρασπεδόρειθρων, από την πλευρά του Δ.Θ. με τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού.
• Πεζόδρομος Κλεάνθη Βικελίδη : (σε όλο το μήκος), κατασκευή κυβολιθόστρωτου οδοστρώματος με κολυμβητούς κυβόλιθους από σκυρόδεμα, στο στενό τμήμα (χωμάτινο) του πεζόδρομου. Στο φαρδύτερο και ασφαλτοστρωμένο τμήμα του πεζόδρομου, θα γίνουν πεζοδρόμια και κρασπεδόρειθρα εκατέρωθεν, με διατήρηση, κεντρικά, του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και με τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος του πεζόδρομου.
• Πεζόδρομοι πέριξ του ΟΤ Γ15 : (Δημάρχου Θαν.Γιαννούση και ανώνυμων), κατασκευή κυβολιθόστρωτου οδοστρώματος με κολυμβητούς κυβόλιθους από σκυρόδεμα, στο ίδιο μοτίβο με τον πεζόδρομο Κλ. Βικελίδη, με τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού.
• Οδός Γενοκτονίας 19ης Μαϊου : τμηματική κατασκευή πεζοδρομίου και κρασπεδόρειθρων στα διανοιγμένα τμήματα της οδού, με τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού.
• Διανοιγμένα τμήματα ανώνυμων οδών πέριξ των ΟΤ : Γ1, Γ2, Γ5 : κατασκευή ασφάλτινων οδοστρωμάτων επί νέας βάσης, εγκιβωτισμένων εκατέρωθεν με κρασπεδόρειθρα και με τοποθέτηση δικτύου και ιστών ηλεκτροφωτισμού.
• Διανοιγμένο τμήμα της οδού Γεωργίου Τσαρουχά : κατασκευή ασφάλτινου οδοστρώματος επί νέας βάσης, σε όλο το πλάτος καταλήψεως του διανοιγμένου τμήματος της οδού.
• Οδός Αμφοτερού : τμηματική πλακόστρωση πεζοδρομίου, στο τμήμα από την οδό Ετεοκλέους προς την οδό Πελοπίδου
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
922.000 €
8/12/2015 ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
ΛΑΔΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΙ (προβλέπεται η αντικατάσταση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων στις περιοχές Λαδάδικα, Μπεζεστένι, Καπάνι και στην οδό Ερμού με στόχο τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού. Θα αντικατασταθούν συνολικά 165 ιστοί φωτισμού και 371 φωτιστικά σώματα, διαφόρων τύπων, ισχύος, φωτεινής ροής και αισθητικής. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής θα τοποθετηθούν 169 νέοι ιστοί υψηλής αισθητικής, στις υπάρχουσες αλλά και σε νέες θέσεις και 284 φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.)
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΧΑΝΘ, Π.Τ.ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦ ΌΧΙΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
400.000 €
15/12/2015
ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΚΩΝ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΗΣ Ν. ΕΛΒΕΤΙΑΣΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
327.000 €
ΣΥΜΒΑΣΗ
150.000€
Με το έργο προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας της Θεσσαλονίκης και στο πάρκο Πολυδώρου. Θα κατασκευασθεί νέο υπόγειο δίκτυο δημοτικού φωτισμού και θα εγκατασταθούν νέοι μεταλλικοί ιστοί χαμηλότερου ύψους και φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, με την απομάκρυνση πλήθους καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και τσιμεντοϊστών μεγάλου ύψους, σε συνεργασία με την ΔΕΗ και η εξοικονόμηση ενέργειας με την εγκατάσταση 154 νέων φωτιστικών τύπου Led, χαμηλής κατανάλωσης.
H επέμβαση στον ηλεκτροφωτισμό θα γίνει στην οδό ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ, από οδό Αγίας Σοφίας ως Κλαυθμώνος, στην οδό ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ, από την οδό Βλαχάβα ως την οδό Ακροπόλεως, στην οδό ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων ως την οδό Αγράφων, στην οδό ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ, από την οδό Ακροπόλεως, ως την οδό Παλαμίδου, στην οδό ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, από την οδό Κλαυθμώνος, ως την οδό Πελοπίδα και στο ΠΑΡΚΟ Πολυδώρου (έξω από τα τείχη)
Βελτιστοποίηση υφιστάμενου και επέκταση δικτύου ποδηλατόδρομουΠ/Δ 400.000 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Η΄ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ Ν. ΕΣΠΑ :ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ12 ΧΛΜ ΑΠΌ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ,ΛΙΜΑΝΙ,ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ,ΠΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ,ΡΟΤΟΝΤΑ,ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ , ΑΡΧΑΙΟΛΙΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,Ν. ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ 5 ΧΛΜ. ΏΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΓΗΠΑΔΟ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΠΛ. ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ