Skip to main content

Χειροπέδες στον Στεφανίδη του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών 2,3 εκατ.

Ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του. Τι λέει στη Voria.gr για τα χρέη - Έστειλε εξώδικο στον Παππά.

Στη σύλληψη του τέως προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη, προχώρησαν χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στον ΕΦΚΑ ύψους 2.349.409,33 ευρώ.

Ο κ.Στεφανίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι το χρέος αφορούσε ασφαλιστικές εισφορές του περασμένου Φεβρουαρίου.

«Εμείς πληρώσαμε τότε το 50% των εισφορών και κάναμε ένσταση στο αρμόδιο υποκατάστημα του ΙΚΑ για το υπόλοιπο του ποσού, η εκδίκαση της οποίας δεν προσδιορίστηκε ακόμη», αναφέρει ο κ. Στεφανίδης. Τονίζει ότι η αδυναμία καταβολής των εισφορών οφείλεται στο γεγονός ότι το δημόσιο δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα προς τον ΟΑΣΘ «τα οποία έσπευσε να καταβάλει μετά την κρατικοποίηση», σημειώνει και προσθέτει: «Εμείς είχαμε λαμβάνειν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας και από την επιστροφή του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση αρνιόταν να μας τα δώσει αλλά μόλις ανέλαβαν οι καινούργιοι τα χρήματα καταβλήθηκαν».

Ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΘ εξηγεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πληροφορήθηκε ότι το δημόσιο κατέβαλε μέρος των οφειλομένων προς τη νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ εκείνος απέστειλε εξώδικο προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Στέλιο Παππά ζητώντας του να καταβάλει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, «δεν ξέρω όμως αν το έκανε», αναφέρει.

Ο κ. Στεφανίδης συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου έγιναν οι συνήθης διαδικασίες ταυτοποίησης κ.λπ. Το μεσημέρι οδηγήθηκε στα Δικαστήρια όπου μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 25 Ιουνίου 2018 και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στεφανίδης είχε συλληφθεί και παλαιότερα, πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ξανά για οφειλές προς το ΙΚΑ.