Skip to main content

Χειροπέδες σε τρεις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στο ΑΧΕΠΑ

Οι γυναίκες στερούνταν πτυχίου ανάλογης Σχολής, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, και δεν ήταν καταχωρημένες στο σχετικό Εθνικό Μητρώο.

Τρεις γυναίκες που παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ συνέλαβε τα ξημερώματα η αστυνομία.

Από το βράδυ της Κυριακής, έως το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν δράση με τη μορφή της εξόρμησης, ελέγχοντας 29 εργαζόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Τρεις από τις γυναίκες που ελέγχθησαν, διαπιστώθηκε ότι παρείχαν παράνομα υπηρεσίες αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Οι τρεις συλληφθείσες στερούνταν πτυχίου ανάλογης Σχολής, άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας, ενώ ταυτόχρονα δεν ήταν καταχωρημένες στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Μία από τις τρεις γυναίκες ήταν αλλοδαπή, από τη Γεωργία και στερούταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στην Ελληνική επικράτεια.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.